Medeniyetler Korosu Çözüm Süreci için okuyor

Medeniyetler Korosu Çözüm Süreci için okuyor -Antakya Medeniyetler Korosu Genel Koordinatörü Yılmaz: -"Birileri bizleri karıştırmaya çalışıyordu, şimdi bunlara inat bu Çözüm Sürecini yürekten destekliyoruz -"Koro olarak üzerimi


NEVŞEHİR (A.A) - Murat Asil - Antakya Medeniyetler Korosu Kurucusu ve Genel Koordinatörü Yılmaz Özfırat, Birileri bizleri karıştırmaya çalışıyordu, şimdi bunlara inat Çözüm Sürecini yürekten destekliyoruz dedi.
     Turizm Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen konser nedeniyle Ürgüpe gelen Özfırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, korolarının 3 semavi dinden, 6 farklı medeniyetten Türkiyedeki bir arada yaşama kültürünü dünyaya göstermek için oluşturulmuş bir topluluk olduklarını belirtti.
     2007de kurdukları Koro ile yurt içinde ve dışında organize edilen konserlerde dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdiklerini dile getiren Özfırat, Çözüm sürecine katkı sağlaması için repertuarlarına Kürtçe parçalar da eklediklerini, önümüzdeki günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde konser programları düzenleyeceklerini anımsattı.
     Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğundan bugüne kadar dünyaya medeniyeti göstermiş bir millet olduğunu vurgulayan Özfırat şunları kaydetti:
     Birileri bizleri karıştırmaya çalışıyordu, şimdi bunlara inat Çözüm Sürecini yürekten destekliyoruz. Biz Antakya Medeniyetler Korosu olarak üzerimize ne düşerse yapmaktan büyük bir onur duyacağız. Artık tek bir şehit haberi daha duymak istemiyoruz, ülkemizin huzur içerisinde, refah içerisinde yaşamasını istiyoruz. Allahın verdiği canı sadece Allah alsın. Et ve tırnak gibi olduğumuz Kürt kardeşlerimizle tekrardan kucaklaşıp, tekrardan iç barışımızı sağlayıp huzurumuzu arttırmayı umut ediyoruz.
    
     -"Tuhaf olan aslında başkaları ile yaşayamamak"-
    
     Antakyalı bir Ermeni olan Renita Horoz, koroda 3 yıldır görev aldığını belirterek, farklı din ve mezheplerden insanlarla beraber çalıştıklarını, konserler verdiklerini ve çok mutlu olduklarını ifade etti.
     İnsanlardan aldıkları pozitif enerjiyle korolarının daha da büyüdüğünü vurgulayan Horoz, şöyle devam etti:
     Ben Antakyalıyım, o şehirde doğdum, hiç bir yerden gelmedik. Türkiyenin tek Ermeni köyü Hatayda bulunuyor. Bize nasıl bir araya geldiniz diye soruyorlar. Bu soru bana çok ilginç geliyor. Tuhaf olan aslında başkaları ile yaşayamamak, bizim yaptığımız anormal bir şey değil."
     Annesi Boşnak babası Alevi olan koro üyelerinden Zeki Küçükoğlu da kuruluşundan bu yana koronun içinde olduğunu söyledi.
     Ben Aleviyim annem de Antakyaya gelen ilk yabancı gelindir. Boşnaktır kendisi. 3-4 kültürü kendi içerimizde beraber yaşıyoruz diyen Küçükoğlu, Çözüm Sürecine sonuna kadar katıldıklarını ve desteklediklerini ifade etti.
     Antakya Ortodoks Cemaati üyesi Nuran Freyçoğlu ise 2 sene önce yakınlarının da bulunduğu koroya girdiğini, kendi işyeri olduğu için konser çalışmalarına zaman ayırabildiğini kaydetti.
    
     -"Onlar benim ben onların ilahisini okuyorum"-
    
     Musevi Cemaati üyesi İbrahim Cemal de manifatura işi ile uğraştığını belirterek, şöyle konuştu:
     Boş zamanlarımda derneğe geliyorum. Güzel şarkılar öğreniyoruz. Farklı dil ve kültürlerin eserlerini seslendirmek benim için hiç sorun değil. Benim ilahimi bir Alevi de okuyor, Sünni de, Ermeni de... Ben de onların ilahisini okuyorum. Hiç bir zorluk yaşamıyoruz. Büyük mutluluk duyuyoruz. Allahın yanında hepimiz biriz."
    
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Medeniyetler Korosu Çözüm Süreci için okuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER