Medeniyet Gençliği Hareketi Platformu, Siirtte tanıtıldı

Medeniyet Gençliği Hareketi Platformu, Siirtte tanıtıldı


SİİRT (A.A) - Medeniyet Gençliği Hareketi Platformu Siirtte düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
     Hareketin Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Fatih Sevgili, bir lokantada düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, tarihi ile barışık, kendi medeniyet değerlerinden haberdar, bu değerleri yüceltecek bir neslin yetişmesi gerektiğinin farkındalığı ile kurulmuş, ilim, kültür ve sanat alanlarında faaliyet gösterecek bir hareket olduklarını söyledi.
     Ana temalarının yaratıcının varlığı ekseninde doğruyu duyan ve duyurmaya azmeden bir gençliğin inşası olduğunu belirten Sevgili, şunları söyledi:
     Dili, rengi, ırkı ne olursa olsun kendisini İslam medeniyetine ait hisseden herkese geçmişini hatırlatmak. Bu medeniyetin maruf değerlerini yeniden hatırlatmak. Osmanlının yıkılışı ile Cumhuriyetin kuruluşuyla oluşan batı uygarlığını taklitçi yapının gençlerin beyninden zihninden silmek onların kendi medeniyetlerinin değerlerine yeniden sahip çıkmaya davet eden bir gençlik hareketidir. Bu hareket herkese kendisini nasıl ifade ediyorsa etsin herkese hazreti insan olarak bakar. Bu medeniyetin mensubu aynı apartmanda oturan bizler, aynı asansöre biniyoruz, ama birbirimizi tanımıyor, birbirimize selam vermiyoruz. Biz bunu hak etmiyoruz. Gençlik Hareketi olarak, Siirt ile Antalya arasında bir gönül köprüsü kurmak istiyoruz.
     Sevgili, AK Partinin başlattığı çözüm sürecine katkı yapacaklarına inandıklarını ifade ederek, Bu kardeşlik köprüsü, kardeşlik platformu örnek teşkil edecektir. Biz valiliğin il içinde yürüttüğü kardeş aile projesinde olduğu gibi 100 kardeş aileyi Antalyadaki ailelerle kardeş yapmak istiyoruz dedi.
     Nisan ayının ilk haftasında aralarında yerel basın ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu bir kardeşlik heyetinin Antalyadan Siirte geleceğini, ardından Siirtten de benzer bir heyetin Antalyaya gideceğini bildirdi.
     Toplantıya Vali Ahmet Aydın ile platformun Siirt temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Medeniyet Gençliği Hareketi Platformu, Siirtte tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER