Medeni Kanunun kabulünün 87. yıl dönümü

Medeni Kanunun kabulünün 87. yıl dönümü -CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Tunçer, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, Medeni Kanunun kabulünün 87. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Tunçer, mesajında, akla ve bilme dayanan, laik ve çağdaş, kadın erkek eşitliğini ön gören açık ve anlaşılır olan İsviçre Medeni Kanununu esas alan Medeni Kanunun 17 Şubat 1926da TBMMde kabul edilerek yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
     Medeni kanunun kabulünün Türkiyeyi çağdaş hukuk anlayışına taşıyan devrimci bir adım olduğunu belirten Tunçer, Medeni Kanun ile kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğunu, kadına boşanma hakkı tanındığını, tek eşle evlilik kuralının getirildiğini, evlenme akdinin laik bir yapıya kavuşturulduğunu, kadınlara istediği mesleğe girme hakkı tanındığını, resmi nikahın zorunlu hale getirildiğini ve evliliğin devlet kontrolü altına alındığını ifade etti.
     Cumhuriyetle başlayan büyük toplumsal değişimin temelinin kadın erkek eşitliği olduğunu, bunu da Medeni Kanunun sağladığını kaydeden Tunçer, Bugün hala kadına şiddeti, çocuk yaşta evlilikleri, okula gönderilemeyen kız çocuklarını, dini evlilikleri konuşuyorsak Medeni Kanun yürürlükte ancak tam olarak hayata geçirilemiyor demektir. Biz CHPli kadınlar olarak 87 yıl önce kazandığımız haklara sonuna kadar sahip çıkmalı ve hayata geçirmek için çaba göstermeliyiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Medeni Kanunun kabulünün 87. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER