MEB Müsteşar Yardımcısı Ekici:

MEB Müsteşar Yardımcısı Ekici: Öğretmenlerimizin niteliğini arttırmak için var gücümüzle çalışmalıyız


ŞIRNAK (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Birol Ekici, öğretmenlerin niteliğini arttırmak için var güçleriyle çalışmak zorunda olduklarını söyledi.
     Şırnak Valisi Yardımcısı Deniz Zeyrek, Ekici, Stratejik Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı ve İnşaat Emlak Grup Başkanı Mustafa Murat Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Özel Yağmur Kolejini ziyaret etti.
     Ekici, yaptığı açıklamada, bölgede eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek üzere Şırnakta bulunduklarını ifade etti.
     Ziyaret edilen okullardan memnun kaldıklarını kaydeden Ekici, şöyle konuştu:
     Bölgede eğitimine ne tür nitelikler katabiliriz, çocuklarımızı 21. yüzyıl çağına nasıl hazırlayabiliriz diye çalışma yürütüyoruz. Bugün okula başlayan bir çocuk, 2030 yılında iş arayacak. Bugün kullandığımız teknolojiler o tarihte oldukça demode olacak. Gerçekten Milli Eğitim Bakanlığı çocuklarımızı dünyadaki eşdeğerleriyle rekabet edebilmeleri için var gücüyle çalışıyor. Ama her şey tabi ki öğretmenlerimizde bitiyor. Öğretmenlerimizin niteliğini arttırmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Çünkü eğitime yatırılan her bir lira, diğer alanlarda yapılan yatırımlardan birkaç liraya eşdeğer oluyor.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz - Cafer Balık / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber MEB Müsteşar Yardımcısı Ekici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER