MDOB Zorba balesini sahneleyecek

MDOB Zorba balesini sahneleyecek -Mersin Devlet Opera ve Balesi, Yunan yazar Nikos Kazancakisin romanından esinlenilerek baleye uyarlanan eseri sahneye koyacak


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Yunanı yazar Nikos Kazancakisin romanından esinlenilerek baleye uyarlanan Zorba balesini sahneleyecek.
     Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin çok yakından tanıdığı Nikos Kazancakis ve Mikis Teodorakisi Mersinli sanatseverlerle buluşturarak muhteşem bir yapıma imza attıklarını söyledi.
     Eserdeki müziğin Mikis Theodorakise ait olduğunu ifade eden Şanal, dünya edebiyatının başyapıtı olan Zorbanın, bale sahnesinde de başyapıt olmaya aday olduğunu kaydetti.
     MDOBun sanatçılarının rol alacağı eserin, libretto ve koreografisi Lorca Massineye, dekor tasarımı Seyhan Atamere, kostüm tasarımı Aydan Çınara, ışık tasarımı ise Tarı Denize ait.
     Perşembe günü saat 20.00de Mersin Kültür Merkezinde sahnelenecek eserin biletleri Mersin Kültür Merkezi opera gişesinden veya www.mersindob.gov.tr internet adresinden temin edilebilecek.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber MDOB Zorba balesini sahneleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER