MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Çelik:

MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Çelik: -Bütün sorunların çözümü diyalog ve istişaredir


GAZİANTEP (A.A) - MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Abduhrahim Çelik, Bütün sorunların çözümü diyalog ve istişaredir dedi.
     Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, kürt sorununun çözümü konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun yaptığı görüşmenin ardından, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile yaptığı istişarenin umutlarını yeniden yeşerttiğini ifade etti.
     Artık silahların artık susması ve diyalogun devam etmesi gerektiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:
     Bütün sorunların çözümü diyalog ve istişaredir. Gerginlikler ve şiddet geride bırakılmalı, siyasi bir müzakereyle sorunlar halledilmelidir. Artık barış umutları söndürülmemelidir. Kürt sorununun çözüm anahtarı samimiyettir ve samimiyet asla elden bırakılmamalıdır. Negatif dönemler yüzünden canımız çok yandı, çok ocaklar söndü ve acılarımız her geçen gün katlandı. Toplumun kaygıları ve haysiyetleri dikkate alınarak, başlayan yeni dönem heba edilmemelidir. Artık geri adım atılmamalı, sorunun önünde duran engeller kaldırılmalı, sivil toplum örgütleri de çözüme her alanda katkı sunmalıdır. Vicdani sorumluluk anlayışı ile hareket edilmelidir.
     Çelik, Kürt sorunu başta olmak üzere birçok soruna çözüm olacağı düşünülen sivil anayasanın ana gündem olması gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER