Mazlumder den Arakan ve Suriye sergisi

Mazlumder den Arakan ve Suriye sergisi


KAYSERİ (A.A) - Mazlumder, Arakan ve Suriyede yaşanan zulümleri göstermek için sergi açtı.
     Mazlumder Kayseri Şubesi, Cumhuriyet Meydanında Arakan ve Suriyede yaşanan işkence ve zulümleri göstermek için fotoğraf sergisi açtı. Pazartesi gününe kadar açık olan sergiye vatandaşlar ilgi gösterirken bazıları da ramazan fitrelerini Arakan ve Suriyedeki Müslümanlara gönderilmesi için buradaki yetkililere teslim etti.
     Yaşanan zulümlerin son bulmasını isteyen Mazlumder Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Kahraman Calasın, Güney Doğu Asyada yaşayan Arakanlıların Suriyede olduğu gibi soykırım ve vahşetle karşı karşıya olduklarını söyledi.
     Dünyanın seyrettiği olaylara kayıtsız kalmama çağrısında bulunan Calasın, Arakanda ki Müslümanlara sahip çıkılmasını isteyerek şöyle konuştu:
     Budist yönetimince anayurtlarından zorla çıkarılan, camileri yıkılan, namaz kılmalarına ve oruç tutmalarına izin verilmeyen Arakan halkı dünyanın gözü önünde yok ediliyor. Dünyanın seyrettiği Arakan halkı, derme çatma barakalarda yaşamaya çalışıyor. Bir lokma ekmeğe ve bir lokma temiz suya muhtaç olan bu insanlar yardım bekliyor.
     Calasın konuşmasında şöyle devam etti, Öte yandan komşu Suriyede 17 aydır kan akıyor. Zalim Baas yönetimi, kendi insanını katlederek 25 bin vatandaşını yok etti. Yüz binlercesi ise sığınmacı durumuna düşerek ülkelerinden koparıldı. Arakanda ve Suriyede yaşananları halkımıza göstermek adına sergimiz pazartesi güne kadar açık kalacak.
     Arakan ve Suriye de yaşayan bu mazlumlar için Türkiye, devleti, hükümeti, sivil toplum kuruluşları, Arap Birliği Teşkilatı, İslam İşbirliği Teşkilatı hemen harekete geçmeli. Bu mazlumlara karşı kardeşlik ve insanlık borcumuzu ödemek için elden gelen bütün yollarla yardıma koşmalı, insanlığın ölmediğini, bu insanların sahipsiz olmadıklarını şu dar zamanda ve mübarek ramazan ayında onlara sahip çıkarak göstermeliyiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Mazlumder den Arakan ve Suriye sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER