Maya takvimine göre 21 Aralıkta kıyametin

Maya takvimine göre 21 Aralıkta kıyametin kopacağı iddiası -Çankırı Müftüsü Türk: -Kıyamet 21 Aralıkta değil de 19 Aralıkta kopamaz mı- Bu konuda hiçbir garantimiz yok


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Müftüsü Arslan Türk, Maya takvimine göre 21 Aralıkta kıyametin kopacağı iddialarına ilişkin Kıyamet 21 Aralıkta değil de 19 Aralıkta kopamaz mı- Bu konuda hiçbir garantimiz yok dedi.
     Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslami kaynaklarda kıyametin ne zaman kopacağına dair bilgi bulunmadığını ifade ederek, diğer semavi dinlerde de böyle bir tarihin bulunmadığını belirtti.
     Cuma günü kıyamet kopmadığı zaman, buna inanan insanların doğruyu ve güzeli bulup batıldan ve hurafelerden vazgeçeceklerini savunan Türk, Yer yüzünde La İlahe İllallah diyen bir kişi dahi olduğu sürece kıyamet kopmayacak demiştir peygamber efendimiz. Tabi bu La İlahe İllallah dilde değil kalpte olacak diye konuştu.
     Enformasyon çağı olarak adlandırılan ve bilgiye erişimdeki zorlukların ortadan kalktığı günümüzde, alternatiflerin çoğalmasıyla büyük bir bilgi çöplüğü oluştuğunu öne süren Türk, şunları kaydetti:
     İnsanlar kitle iletişim araçları ve internet yoluyla büyük bir bilgi bombardımanı altında. Ve ne yazık ki yeterli erişkinliğe erişememiş büyük bir kitle, bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. 21 Aralık ve kıyamet senaryosu bunun örneklerinden biri. 21 Aralıkta olacakları hep birlikte bekleyip göreceğiz. Kıyamet 21 Aralıkta değil de 19 Aralıkta kopamaz mı- Bu konuda hiçbir garantimiz yok.
     Türk, Müslümanların kıyamet her an kopacakmış gibi hazır olması gerektiğini vurgulayarak, cennetin de cehennemin de insan için varolduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Maya takvimine göre 21 Aralıkta kıyametin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER