Mavi Marmaraya saldırı davası

Mavi Marmaraya saldırı davası -Saldırı esnasında gemide bulunan 5 kişi Bursada talimatla ifade verdi


BURSA (A.A) - İsrailin Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıyla ilgili olarak İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava kapsamında, gemide bulunan 5 kişi Bursada talimatla ifade verdi.
     Bursa Adliyesine gelen ve saldırı anında gemide bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptanın yanı sıra Mükerrem Tetik, İdris Şimşek, Murat Pala ve Ali Osman Ceylan 5. Ağır Ceza Mahkemesinde talimatla ifade verdi.
     Grup adına konuşan Kaptan, ifadelerinin ardından adliye önünde yaptıkları basın açıklamasında, olay sırasında pek çok insanlık dışı muameleye maruz kaldıklarını ifade etti.
     İsrailin insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisini tam bir korsanlıkla bastığını belirten Kaptan, şunları kaydetti:
     İsrail, içerisinde birçok farklı ülke ve farklı dinden gönüllülere saldırmış, kimisini şehit etmiş, kimisini yaralamış ve insani yardım malzemelerini de gasbetmiştir. Artık hesap verme vakti gelmiştir. Bu yargılama sadece bizim için değil, İsrailin zarar verdiği bütün insanlar için, insanlık için oldukça önemlidir. Birleşmiş Milletlerin hiçbir işe yaramadığı, aldığı hiçbir kararı uygulayamadığı, hiçbir yaptırımının olmadığı, hatta İsrailin yaptığı her türlü katliam ve insanlık dışı suçlarını adeta akladığı bir ortamda bu dava önemlidir.
     Kaptan, hiçbir ideolojik kaygı taşımadan ilaç, un, çocuk maması gibi malzemeleri Gazzeye götürme niyetinde olduklarını dile getirerek, Uluslararası sularda bizlere saldıran ve 9 Türk vatandaşını şehit eden İsrailin ve bu emri veren yetkililerin cezalandırılmasına katkıda bulunmak, yaşadıklarımızı resmi yetkililere aktarmak için buradayız. İsrailli katillerin bir nebze olsun rahat etmemeleri için buradayız diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Mavi Marmaraya saldırı davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER