Mavi bayrak temsilcileri sertifikalarını aldı

Mavi bayrak temsilcileri sertifikalarını aldı -Alanyada Mavi Bayrak Eğitim Programına katılan 40 kişiye "Plaj Mavi Bayrak Temsilcisi Sertifikası" verildi


ANTALYA (A.A) - Alanyada Mavi Bayrak Eğitim Programının katılan 40 kişiye "Plaj Mavi Bayrak Temsilcisi Sertifikası" verildi.
     Alanya Çevre Koruma ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) ev sahipliğinde, Türkiye Çevre Eğitim Vakfının (TÜRÇEV) düzenlediği Mavi Bayrak Eğitim Programının katılımcıları için sertifika töreni, Alanya Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.
     Törende konuşan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, 70 kilometre sahile sahip Alanyanın tamamının mavi bayrak standartlarına sahip olması temennisinde bulundu. Kaymakam Özdemir, "Mavi bayrak farkındalık çalışmasıdır. (Biz temiziz, biz sağlıklıyız, biz en iyiyiz) demektir" dedi.
     ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, iki günlük eğitim boyunca katılımcılara mavi bayrak programının tarihçesi, mavi bayrak kriterleri, biyolojik çeşitliliklerin çevre açısından önemi, mavi bayrak panoları ve plaj haritalarındaki yeni sistemlerin anlatıldığını kaydetti.
     Kayhan, "Mersin ile Manavgat arasında 60 kişi eğitime girdi. Bugün sadece bölgemizden eğitime giren ve başarılı olan 40 kişiye sertifikalarını veriyoruz" dedi.
     Bu yıl bölgedeki mavi bayrak sayısında artış olduğuna değinen Kayhan, mavi bayrak sahiplerinin bu ay açıklanacağını bildirdi.
     Konuşmaların ardından Kaymakam Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkan Vekili Kemal Dere ve ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, katılımcılara sertifikalarını verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Mavi bayrak temsilcileri sertifikalarını aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER