Marmariste okul sütlerine el konulması

Marmariste okul sütlerine el konulması -İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldoğan: -Olayı öğrendiğimiz andan itibaren okullarımıza bir gün önceden dağıtılan aynı kolilerden olduğunu düşündüğümüz sütleri tedbir amaçlı olarak toplattık


MUĞLA (A.A) - Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, güvenli olduğunu göstermek amacıyla okul sütünden içti ve gazetecilere süt ikram etti.
     Marmariste sağlıksız koşullarda bekletildiği için 57 bin 942 kutu okul sütüne el konulmasıyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Züleyha Aldoğan, çocukları ilgilendiren her olayın mutlaka içerisinde yer alarak takipçisi olduklarını, bu konuda bir çekincelerinin bulunmadığını söyledi.
     Süt olayını kendilerinin basınla aynı anda öğrendiklerini belirten Aldoğan, Tamamen taşeron firmadan kaynaklanan talihsiz bir olay yaşandı. Olayı öğrendiğimiz andan itibaren okullarımıza bir gün önceden dağıtılan aynı kolilerden olduğunu düşündüğümüz sütleri tedbir amaçlı olarak toplattık. Geçen hafta okullara süt dağıtmadık. Cumartesi günü okullarımızı açık tuttuk. Yetkili firma gelip daha önce dağıtılan sütleri topladı. İlçemizde şu anda o sütlerden eser bile yok dedi.
     Dün itibarıyla firmanın bu kez taşeron kullanmadan kendi elemanlarını yollayıp İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde sütlerin dağıtımı yaptığını anlatan Aldoğan, sütlerle ilgili sorumluluklarının, okullara teslim edildiği anda başladığını kaydetti.
     Okul müdürlerinin önderliğinde kurulan komisyonun sütleri teslim aldığını bildiren Aldoğan, pazartesi, çarşamba, cuma günleri sütlerin dağıtımının yapıldığını söyledi.
     Marmariste toplam 3 bin 741 öğrencinin dağıtılan okul sütlerinden içtiğini ifade eden Aldoğan, Bunlar ilkokul ve ana sınıfı öğrencilerimiz. Sütler okullara altışar günlük bırakılıyor. Bu talihsiz olay hiç kimseye zarar vermeden neticelenmiş oldu. Süt dağıtımı ilçemizde dün sabah itibarıyla yeniden başladı ve devam ediyor diye konuştu.
     Açıklamalarının ardından güvenli olduklarını göstermek amacıyla masasının üzerinde bulunan okul sütlerinden içen İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldoğan, gazetecilere de süt ikram etti.
     Marmariste geçen hafta boş bir arazide güneşin altında bekletildiği tespit edilen 200 mililitrelik 57 bin 942 kutu okul sütüne el konularak yediemin deposuna götürülmüştü. Söz konusu sütlerden alınan numunelerin laboratuvarda yapılan kontrolünün devam ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Marmariste okul sütlerine el konulması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER