Marmariste dilencilerle mücadele

Marmariste dilencilerle mücadele -Armutalan beldesinde dilencilik yaptığı tespit edilen 150 kişi hakkında işlem yapıldı


MUĞLA (A.A) - Marmarisin Armutalan beldesinde dilencilik yaparak turistleri ve vatandaşları rahatsız ettiği tespit edilen yaklaşık 150 kişi hakkında işlem yapıldığı bildirildi.
     Armutalan Belediyesi Zabıta Komiseri Ali Bobulaki, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle turizm sezonunda ilçe dışından çok sayıda kişinin dilencilik yapmak için beldelerine geldiğini söyledi.
     Zabıta ekipleri olarak vatandaşlara ve turistlere rahatsızlık veren dilencilerle mücadele ettiklerini kaydeden Bobulaki, dilencilik yaptığı tespit edilenler hakkında Kabahatler Kanununa göre yasal işlem uyguladıklarını ifade etti.
     Dilencilerin Armutalan gibi turizm beldeleri için önemli bir sorun olduğuna dikkati çeken Bobulaki, Dilenciler hafta içinde fazla bulunmuyorlar ama pazarların kurulduğu hafta sonları bölgelerden beldeye akın ediyorlar. Akşam yemeği saatinde ortaya çıkıp, para isteyerek yemek yiyen misafirleri rahatsız ediyorlar. Dilencilerin halkı ve turistleri rahatsız etmelerine fırsat vermeden hemen yakalıyoruz ve gerekli işlemlerin ardından ilçe dışına çıkartıyoruz dedi.
     Bobulaki, şuana kadar yaklaşık 150 kişi hakkında dilencilik yaptıkları gerekçesiyle işlem yaptıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Marmariste dilencilerle mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER