Marmariste çevre bilinci sergisi

Marmariste çevre bilinci sergisi -İlçedeki çevre sorunlarıyla ilgili yerel ve ulusal gazetelerde çıkan haberlerin kupürlerinin yer aldığı sergi, vatandaşların ilgisini çekti


MUĞLA (A.A) - Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu tarafından açılan Çevre Bilinci sergisi vatandaşlardan ilgi gördü.
     Çevre Haftası dolayısıyla 19 Mayıs Gençlik Meydanında düzenlenen etkinlikte, ilçedeki çevre sorunlarıyla ilgili yerel ve ulusal gazetelerde çıkan haberlerin kupürleri sergilendi. Sergiyi gezerek gazete kupürlerini okuyan ziyaretçilere, çevre bilincini arttırıcı bilgiler verildi.
     Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmarisin doğal güzellikleri nedeniyle gözde bir turizm merkezi olduğunu söyledi. Bu güzelliklerin muhafaza edilmesi için mücadele verdiklerini belirten Ersan, çevre bilincini arttırmak için söz konusu sergiyi açtıklarını ifade etti.
     Düzenledikleri etkinlikte baz istasyonlarının şehir dışına çıkartılması ve Cennet Adasına yapılmak istenen marinayla ilgili imza kampanyaları başlattıklarını anlatan Ersan, topladıkları imzaları ilgili kurumlara göndereceklerini kaydetti.
     Ersan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     İlçemize beşinci marina yapılmak isteniyor. Bu marinaya çevreciler olarak kesinlikle karşıyız. Sit alanına yapılmak istenen marina, çevre katliamına neden olacak. Bir diğer karşı olduğumuz çevre sorunumuz ise 3G teknolojisiyle mantar gibi türeyen baz istasyonları. İnsan sağlığı açısından zararlı olan bu istasyonların bazıları, baca gibi görünmeyecek yerlere saklanıyor. Vatandaşların bu konudaki ihbarlarını bekliyoruz. Baz istasyonlarında uzman ekipler tarafından ölçüm yapılacak ve şehir dışına çıkartılması için yasal yollara başvuracağız.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Marmariste çevre bilinci sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER