Marmariste 28 kaçak yakalandı

Marmariste 28 kaçak yakalandı -Kaçakları taşıyan minibüsün bagajında 7 metre uzunluğunda bir zodyak bot ile 12 can yeleği bulundu


MUĞLA (A.A) - Marmariste yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalıştıkları belirlenen 28 kaçak yakalandı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Marmaris-Muğla karayolunda, Çetibeli Jandarma Karakolu kontrol noktasında 02.00 sıralarında ekiplerin dur ihtarına uymayan İstanbul plakalı bir minibüs yoluna devam etti. Aracı takip eden jandarma ekipleri, Marmaris Emniyet Müdürlüğünden yardım istedi. İlçe girişinde polis ekiplerinin oluşturduğu barikat noktasında da durmayan araç, Datça yönüne doğru kaçmaya devam etti.
     Polis ve jandarma ekiplerinin takibi sonucu Yeni Datça Yolu mevkisinde önü kesilen araç, durduruldu. Minibüste 6sı çocuk 28 kaçak göçmen bulunduğu belirlendi. Kaçaklar Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Araç sürücüsü S.F. ise gözaltına alındı.
     Kaçaklardan 16sının Burma, 7sinin Filistin, 4ünün Gürcistan, birinin de Suriye uyruklu olduğu açıklandı. Sorgularının ardından kaçakların sınır dışı işlemlerinin yapılması için Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliğine gönderileceği bildirildi.
     Gözaltına alınan araç sürücüsünün jandarmadaki sorgusu ise sürüyor.
     Bu arada, araçta yapılan aramada bagaj kısmında 7 metre uzunluğunda bir zodyak bot ile 12 can yeleği bulunduğu belirtildi. Kaçakların Datça kıyılarından bota bindirilerek Yunanistanın Sömbeki (Simi) adasına geçirilmek istendiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Marmariste 28 kaçak yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER