Marmarisin köpeklerine yabancı şefkati

Marmarisin köpeklerine yabancı şefkati -İlçede yerleşik yaşayan bir grup İngiliz uyruklu, düzenledikleri etkinliklerden elde ettikleri gelirle satın aldıkları malzemeleri kullanarak köpek barınağını yenilemeye başladı (F


MUĞLA (A.A) - Marmariste yerleşik yaşayan bir grup İngiliz uyruklu, düzenledikleri etkinliklerden elde ettikleri gelirle satın aldıkları malzemelerle köpek barınağını yenilemeye başladı.
     Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezindeki barınakta bulunan yaklaşık 260 köpeğin daha iyi şartlarda yaşamasını isteyen İngiliz uyruklu hayvanseverler harekete geçti. İlçede yerleşik yaşayan 10 İngiliz, kampanya başlatarak köpek barınağı yararına etkinlikler düzenledi. Etkinliklerden 6 bin lira gelir elde eden yabancı hayvanseverler, barınak için gerekli malzemeleri satın aldıktan sonra, kendileri de kazma ve küreklerle çalışarak yenileme çalışmalarına başladı.
     Yapacakları yenilemenin sayıları her geçen gün artan hayvanlar için yeterli olmayacağını anlatan İngilizler, Marmaris Hayvanları Koruma Derneği aracılığıyla Marmaris Belediyesinden yardım istedi. Barınağa gelerek Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Suna Ak ve İngilizlerle görüşen belediye yetkilileri, hayvanseverlerin talepleri doğrultusunda bir hafta içerisinde barınakta sundurma ve ahşap kulübelerin yapılacağını söyledi.
     Dernek Başkanı Suna Ak, gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiliz uyruklulara gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederek, aynı duyarlılığı Marmarislilerden de beklediklerini kaydetti.
     İngilizlerin 15 gündür nöbetleşe gelerek barınakta çalıştıklarını anlatan Ak, Belediye başkanımızı ziyaret ederek yapılan çalışmalara destek olmaları ricasında bulunduk. Bunun üzerine belediye görevlileri ellerinden gelen desteği vereceklerini söylediler. Köpek barınağının daha iyi koşullarda hizmet vermesi için dernek olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz dedi.
     Sokaktaki tasmalı ve aşıları yapılmış köpeklerin şikayet edilmemesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan Ak, şikayet olduğunda görevlilerin mecburen hayvanları yakalayarak barınağa getirdiğini söyledi. Ak, köpeklerin barınağa geldiklerinde psikolojilerinin bozulduğunu savundu.
     İngiliz hayvanseverlerden Helen Kingman ise barınaktaki köpeklerin daha iyi koşullarda yaşaması gerektiğini, barınaktaki hasta köpekleri evlerine götürerek tedavi ettirdiklerini anlattı.
     Köpeklerin sevgiye ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Kingman, Köpeklerin insan sevgisi ihtiyacının giderilmesi için burada yaşayanlara barınağa gelerek hayvanlarla zaman geçirmesini tavsiye ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Marmarisin köpeklerine yabancı şefkati Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER