MARKAdan Balkan açılımı

MARKAdan Balkan açılımı


KOCAELİ (A.A) - Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Balkan Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ortak İşbirliği Konferansına katıldı.
     MARKAdan yapılan yazılı açıklamada, Kosovanın Prizre şehrinde gerçekleştirilen Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı Güney Doğu Avrupa ülkelerinde bulunan Kalkınma Ajansları (SEENORDA) arasında işbirliği ağı oluşturmayı amaçlayan konferansa, Türkiye, Makedonya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Arnavutluk ve Hırvatistandan gelen Kalkınma Ajansı temsilcileri, Belediye Başkanları, Avrupa Birliği Ofisi temsilcilerinin katıldığı bildirildi.
     Başlangıç Konferansı kapsamında, ülkelerin bölgesel kalkınma konusundaki yasal yapılanmaları, kalkınma ajanslarının rolü ve önemi, farklı ülkelerdeki kalkınma ajansı modellerinin katılımcılarla paylaşıldığı ifade edilen açıklamada, bölgesel kalkınma konusunda farkındalık oluşturmak, ortak bir veri tabanı ile bilgi transferi gerçekleştirmek, iyi uygulama örneklerini paylaşmak ve ortak projeler üretmek amaçları ile Kalkınma Ajansları Ağı oluşturulmasına karar verildiği belirtildi.
     Açıklamada, Kalkınma Ajansları Ağının sürdürülebilir kılınması için kurumsallaştırılması önerilerek, karar mekanizması olarak tüm üye ajansların temsilcilerinden oluşacak bir Genel Kurul ve her ülkeden bir ajansın temsil edeceği Yürütme Kurulu oluşturulduğu bildirildi.
     Konferansa, Türkiyeden katılım sağlayan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) Genel Kurulda yer aldığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber MARKAdan Balkan açılımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER