Mardin Sağlık Müdürü Derviş:

Mardin Sağlık Müdürü Derviş: Yeni Mardin Devlet Hastanesi 2014 yılında hizmete girecek


MARDİN (A.A) - Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, yeni Mardin Devlet Hastanesinin 2014 yılında hizmete gireceğini söyledi.
     Derviş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut hastanenin ihtiyaca cevap veremediğini, buna rağmen dışarıya hasta sevkini asgari düzeyde tuttuklarını ifade ederek, TOKİ tarafından yeni devlet hastanesinin yapımının sürdüğünü belirtti.
     300 yatak kapasiteli olarak planlanan yeni hastanenin Mardindeki turizm ve ticari gelişmeyi göz önünde bulundurarak 400 yatağa çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Derviş, şöyle dedi:
     9 katlı modern yapı her türlü donanıma sahip olacak. Mevcut hastanemiz ihtiyaçlarımıza cevap veremez hale geldi. Yatak kapasitesi ile ilçe hastanelerinin bile gerisinde kaldı. Yeni hastanenin 300 olan yatak kapasitesini Sağlık Bakanlığı nezdinde yapılan girişimlerle 400e çıkarmayı planlıyoruz. Bölgenin en iyi, en modern ve donanımlı hastanelerinden birine kavuşacağız. İnşaat hızla sürüyor. Yeni Mardin Devlet Hastanesi 2014 yılında hizmete girecek. Mevcut 150 yataklı hastane, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet verecek. Mevcut hastanenin de acil servisini genişletmek istiyoruz. Vatandaşlarımıza sağlık konusunda en iyi hizmeti sunmayı istiyoruz. Bu kapsamda yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
     Derviş, yapımı süren hastanenin 65 milyon liraya mal olacağı bilgisini verdi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardin Sağlık Müdürü Derviş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER