Mardin Milli Eğitim Müdürü Eser:

Mardin Milli Eğitim Müdürü Eser: -697 ilköğretim okulu, ilkokul ve ortaokula dönüştürüldü


MARDİN (A.A) - Mardin Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, zorunlu eğitim çalışmaları kapsamında 697 ilköğretim okulunun, ilkokul ve ortaokula dönüştürüldüğünü söyledi.
     Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı hazırlıklarının devam ettiğini, kentteki derslik sayısının her yıl arttırıldığını kaydetti.
     Eğitim yatırımlarına çok önem verdiklerini, destek veren hayırseverlere teşekkür ettiklerini aktaran Eser, yapılması planlanan 18 anaokulun ihale edildiğini, ana okulların 100 öğrenci kapasiteli ve 70 derslikli olduğunu belirtti.
     Eser, 4+4+4 diye tabir edilen yeni eğitim sistemi kapsamında ilköğretim okullarının, ilkokul ve ortaokullara dönüştürülmesi için çalışmalar yapıldı. 697 ilköğretim okulu, ilkokul ve ortaokula dönüştürüldü dedi.
     Zorunlu eğitim nedeniyle fiziki mekanlara ihtiyaç duyulduğunu, bu yıl 700 derslik açmayı planladıklarını ifade eden Eser, şöyle konuştu:
     Bunların 380i yeni eğitim ve öğretim yılında açılacak. Mardin tarihinde, 700 derslik sayısı bir rekor. Biz 2013 yılı itibarıyla lise düzeyinde 40 okulun yapılması için teklifte bulunduk. 40 okulun derslik sayısının ortalama bin civarında olmasını bekliyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılında ufak sorunları saymazsak, büyük ölçüde sorunsuz bir eğitim ve öğretim yılı bizi bekliyor. Okul öncesi eğitim kaldırılıyor mu şeklinde söylemler duyuyoruz. Asla böyle bir şey yok. Projelerimiz arasında şu anda 18 ana okulu var. Bu çok önemsediğim bir rakam. Bu okul öncesi eğitime verdiğimiz önemi gösteriyor.
     Eser, 10 Anadolu lisesi, 5 meslek lisesi inşaatına devam edildiğini, 1 spor salonu, 4 pansiyon, 2 halk eğitim merkezi, 1 özel eğitim iş merkezi inşaatının bitirilmek üzere olduğunu belirtti.
     Yaz tatilinde 90 okulun onarımının yapıldığını kaydeden Eser, İl bazında derslik sayısı 5 bin 673, öğrenci sayısı 213 bin 4, öğretmen sayısı 9 bin 290,derslik başına düşen öğrenci sayısında ilköğretimde 39 orta, öğretimde 40, mesleki ve teknik eğitim de 31 civarında. En önemli hedefimiz, en iyi istatistikleri yakalamak. Bunun için yatırımlarımıza devam ediyoruz diye konuştu.
     Kentte 500 öğretmen açığının bulunduğunu aktaran Eser, şunları söyledi:
     Bu yıl yapılacak atamalarda açığımızın kapanmasını bekliyoruz. Öğretmen atamalarında önceliği bölgemize verilmesini bekliyoruz. Yeni düzenlemeler sonucunda 100 sınıf öğretmeni fazlalığı ortaya çıktı. İngilizce ve Türkçe, en çok öğretmen açığı olan branşlar arasında yer alıyor. Eylül ayında yapılacak atamalarda, eksiklerin giderilmesini bekliyoruz. Geçen yıl eylül ayında yapılan atamalarda 575, şubat ayında yapılan atamalarda ise 729 öğretmen kentimize geldi.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Mardin Milli Eğitim Müdürü Eser: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER