Mardin Bilge köyü katliamı davasının onama-bozma

Mardin Bilge köyü katliamı davasının onama-bozma kararı -7si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin Çorum Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edilen davanın üçüncü duruşması, DNA örneğinin İstanbul Adli Tıp Kurumundan g


ÇORUM (A.A) - Yargıtay 1. Ceza Dairesinin, Mardinin Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 7si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin davada, sanık Mehmet Çelebinin Fesih Çelebiyi öldürmesiyle ilgili verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararını bozmasının ardından Çorum Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın üçüncü duruşması yapıldı.
     Duruşmaya, 44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan, Ankara Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Abdülhakim Çelebi ile sanık avukatları katıldı.
     Tutuklu sanıklardan Mehmet Çelebinin avukatı Eşref Kaya, müvekkilinin önceki duruşmada çocuklarının kimden olduğunun belirlenmesi için DNA testi yapılmasını talep ettiğini hatırlattı. Ölen Fesih Çelebiden alınan DNA örneğinin aradan geçen zamana rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumundan getirilemediğine dikkati çeken Kaya, adli tıp kurumunun tenkit edilmesini talep etti.
     Sanık Avukatı Özlem Demirbaş da Mehmet Çelebinin, eşinin ve 10 çocuğunun kan örneklerinin alındığını ve Ankara Adli Tıp Kurumunda koruma altında olduğunu, ölen Fesih Çelebiden alınan DNA örneğinin ise İstanbul Adli Kurumunda bulunduğunu belirtti.
     İki DNA örneğinin Ankara Adli Tıp Kurumunda karşılaştırılacağını bildiren Demirbaş, Ankaradaki kan örnekleri şubat ayına kadar koruma altına alındı. Bir an önce İstanbuldaki DNA örneğinin de gelmesi gerekiyor. Adli tıplara gerekli uyarılarda bulunuldu dedi.
     Duruşmaya, Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet suçundan ek savunması talep edildiği için katılan Abdülhakim Çelebi de DNA örneğinin Ankaraya ulaşmamasına tepki gösterdi.
     Tüm kamuoyunun bu davadan haberdar olduğunu dile getiren Çelebi, 3 aydır bu DNA neden gelemiyor. Mahkeme heyetini üzüp kırmak istemiyorum. Zaten dudaklarımdan bellidir oruçluyum. Ancak 3 ay oldu, Bu kadar sürede nasıl DNA örneği getirilemez. Futbolda bile bu kadar uzatma yoktur. Bu dava cumhurbaşkanının bile bildiği bir dava. Devletin tüm yetkilileri takip etmesine rağmen neden bir rapor çıkamadı hala. Yoksa birileri engellemeye mi çalışıyor diye konuştu.
     Öte yandan Ateşli Silahlar Kanununa muhalefetten ceza alan ancak hakkında buna uygun bir iddianame olmadığı için ek iddianame hazırlanan Abdülhakim Çelebinin ek savunması alındı.
     Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumunun tenkit edilmesine ve davanın 2 Ekime ertelenmesine karar verdi.
    
     -DNA testi talebi
    
     Davanın 9 Mayısta görülen ilk duruşmasında Mehmet Çelebi, cinayeti namus için işlediğini, koruculuk görevi yaptığı zamanlarda eşinin kendisini Fesih Çelebi ile aldattığını öğrendiğini dile getirmiş, çocuklarının kimden olduğunun belirlenmesi için DNA testi yapılmasını talep etmişti.
     Mahkeme heyeti de Mehmet Çelebi, eski eşi Fersi Çelebi ve çocuklarından alınan kan örnekleriyle, öldürülen Fesih Çelebiden alınan kan örneğinin karşılaştırılarak Ankara Adli Tıp Kurumundan gelecek sonuçların beklenmesine ve Mehmet Çelebinin tutukluluk halinin devamına karar vermişti.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Mardin Bilge köyü katliamı davasının onama-bozma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER