Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu:

Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu: Katı atık depolama tesisine, günde ortalama 250 ton çöp dökülüyor


MARDİN (A.A) - Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, katı atık depolama tesisine günde ortalama 250 ton çöp döküldüğünü söyledi.
     Ayanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, katı atık depolama tesisinin hizmete girmesiyle, vahşi çöp depolama alanının oluşturduğu çirkin görüntülerin tarihe karıştığını belirtti.
     Kentin gelecekteki 30-40 yıllık çöp sorununun çözüldüğünü aktaran Ayanoğlu, 26 belediyenin çöplerini tesise daha rahat ulaştırabilmeleri için 6 ara istasyon kurulacağını ve bunun için Avrupa Birliği projesi hazırladıklarını kaydetti.
     Ayanoğlu, Eski vahşi çöp depolama alanı, çevreye verdiği zararlar ve oluşturduğu görsel kirlilik nedeniyle kentin en büyük sorunlarından biriydi. Vahşi çöp depolama alanını ağaçlandırıp çevreye kazandıracağız. Artık çöpler çevreye zarar vermeden imha ediliyor. 26 belediyenin faydalandığı Mardinin ilk katı atık düzenli depolama tesislerine, günde ortalama 250 ton çöp dökülüyor. Evsel atıklar kamyonlarla taşınıp, depolama sahasına gömülüyor. Sinek ve koku problemi oluşmaması için ilaçlama yapılıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER