Mardinde tarım IPARD Programıyla kalkınacak

Mardinde tarım IPARD Programıyla kalkınacak -TKDK Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba: IPARD programı kapsamında kullandırılacak destekler, yatırım kapsamında başvuru sahiplerimizin sunacakları toplam uygun harcama tutarının yüzde 50-65i


MARDİN (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında kullandırılacak destekler yatırım kapsamında başvuru sahiplerimizin sunacakları toplam uygun harcama tutarının yüzde 50-65i hibe olarak verilmektedir dedi.
     Aba, Midyat Hükümet Konağında IPARD Programının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kırsal kalkınma politikalarının en önemli amaçlarından birinin kırsal alanlarda göçün azaltılması yaşam standartlarının yükseltilmesi olduğunu söyledi.
     IPARD programı ile kırsal alanlarda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve mevcut işletme yapılarının güçlendirilmesi, kırsalda yaşayan insanların gelir ve refah seviyelerinin arttırılmasının hedeflendiğini belirten Aba, IPARD Programı kapsamında ülke genelinde 1 Milyar 165 Milyon Avro hibe desteği sağlanacağını bildirdi.
     Aba, şu bilgileri verdi:
     IPARD programı kapsamında kullandırılacak destekler yatırım kapsamında başvuru sahiplerimizin sunacakları toplam uygun harcama tutarının yüzde 50-65i hibe olarak verilmektedir. Bu doğrultuda, süt, et, meyve, sebze üreten, işleten ve pazarlayan işletmelere, su ürünleri işleten pazarlayanlara, çiftlik faaliyetlerini çeşitlendiren işletmelere yerel ürünlerini ve mikro işletmelerini geliştirenlere, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı işletmelerine, yatırımcılara hibe verilecektir. Bizimle çalışmak isteyen tüm yatırımcılara ve kuruluşlara kapılarımız sonuna kadar açıktır.
     Bize ihtiyaç duyulan, tarımsal ve kırsal yatırımlarla ilgili her konuda herkese yardımcı olmaya hazırız. Burada bizim amacımız fonlardan Mardin ilimizi maksimum düzeyde yararlandırmaktır. Yatırım yapmayı düşünen vatandaşlarımızı 15 Şubat-15 Mart tarihleri arasında projeleriyle beraber il koordinatörlüğüne bekliyoruz.
     Toplantıda il koordinatörlüğü uzmanları, Bilal Bilgiç ve Ümran Nezihi İnan katılımcılara Mardinde hangi yatırımlara destek vereceklerini, verecekleri destek oranları ile destek miktarları ve başvuru koşulları hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Selahattin Erol / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardinde tarım IPARD Programıyla kalkınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER