Mardinde sanat sokaklara taşındı

Mardinde sanat sokaklara taşındı


MARDİN (A.A) - Mardin Gençlik ve Kültür Derneğinin düzenlediği Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali kapsamında 15 farklı ülkeden gençler, Mardin ve ilçelerini dolaşarak sirk ve sokak sanatlarını halkla buluşturacak.
     Festivalin Koordinatörlüğünü yapan Serdal Adam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisini düzenledikleri Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivalinin 20 gün boyunca devam edeceğini kaydetti.
     Amaçlarının vatandaşı sanatla bütünleştirmek olduğunu belirten Adam, şöyle dedi:
     1 Haziran tarihinde başlayan ve bu yıl ikincisini düzenlediğimiz festivalin amacının, Mardinlilere daha önce yaşamadıkları farklı, eğlenceli bir deneyim yaşatmaktır. Bu kapsamda sanatçılar Mardinde tepeden tırnağa her yerde gösteriler yapmaktadır. Ayrıca bununla sınırlı kalmıyoruz. Festival süresince atölye çalışmaları düzenleyeceğiz.
     Mardin Gençlik ve Kültür Derneği başkanı Yusuf Kurt da, birbirinden renkli kostümler, akrobasi gösterileri ve müzikler eşliğinde Mardin sokaklarını turlayan festivalin, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştığını amaçlarına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
     Festival kapsamında, çarşıya, minibüse, kahvehaneye, fırına yani halkın yaşam alanlarına girerek, herkesin sanatla buluşmasını istediklerini anlatan Kurt, 15 farklı ülkeden gelen 100 sanatçının katılımıyla gerçekleşen festival, 20 gün boyunca Mardinin köy, mahalle ve ilçelerinde etkinliklerine devam edecek. Aynı zamanda sirk ve sokak sanatları üzerine eğitim vermek üzere atölyeler gerçekleştirilecek. Tüm etkinlikler ve atölyeler, herkesin ulaşabileceği yerlerde ve ücretsiz olacağı için vatandaşlarımızı atölye çalışmalarına bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Sincar/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardinde sanat sokaklara taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER