Mardinde öğretmenin başını açmaya zorlandığı iddiası

Mardinde öğretmenin başını açmaya zorlandığı iddiası


MARDİN (A.A) - KPSSde görevli başörtülü öğretmenin, başını açmaya zorlandığı ve dışarı atılmaya çalışıldığı iddia edildi.
     Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, sınavda Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Ekicinin, Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesine ÖSYM Temsilcisi olarak görevlendirildiği bildirildi.
     Ekicinin, görevini yapmaya çalışan başörtülü öğretmeni, başını açmaya zorladığı ve dışarı atmaya çalıştığı ileri sürüldü.
     Yaşanan olayın kınandığı ve mağdur olan öğretmenin, ismini açıklamak istemediği belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:
     Gamze Ekici, adeta astına seslenen bir komutan edasıyla, görevli öğretmene ben diğer sınıfa gidip gelinceye kadar başındakini hemen burada çıkaracaksın diyerek emir vermeye kalkışmıştır. Beklenmeyen bu sert tavır karşısında öğretmen sınava giren öğrencilerin dikkatlerinin dağılmaması ve kimsenin mağdur olmaması için herhangi bir cevap vermemiştir. Doçentlik seviyesine yükselmiş bir öğretim üyesinin, özgürlüklerden yana tavır takınmasını beklerdik. Ancak Ekici, hemcinsine hakaret ederek, kendisine yakışmayanı yapmıştır. Bu gerici, yasakçı davranışını esefle kınıyor ve mağdur öğretmenin talep etmesi halinde, yasal her türlü yola başvurmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz.
     Açıklamada, başörtüsünün sadece üniversite öğrencilerine serbest olmasının, yeterli olmadığı vurgulandı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardinde öğretmenin başını açmaya zorlandığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER