Mardinde etkili olan kar yağışı

Mardinde etkili olan kar yağışı -Dün geceden bu yana etkili olan kar yağışından ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için İl Özel İdaresi ve belediye ekiplerince kar temizleme çalışması sürüyor


MARDİN (A.A) - Mardinde geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışından ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için İl Özel İdaresi ve belediye ekiplerince kar temizleme çalışmaları aralıksız sürüyor.
     Kar nedeniyle tarihi kent beyaza bürünürken, soğuk hava nedeniyle bazı yollarda buzlanma meydana geldi. Yola hazırlıksız çıkan bazı sürücüler buzlanma nedeniyle yolda kalırken, yayaların da kaldırımda yürümekte zorlandıkları görüldü.
     İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tüm kavşaklarda trafik akışını sağlamak ve zincirsiz araçları trafiğe sokmamak için denetimlerini sürdürdü.
    
     -Kar temizleme çalışmaları-
    
     İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil Homan, yaptığı açıklamada, ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle kar temizleme çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü ifade ederek, etkili olan kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilediği ilde 4 ekiple çalışmalara devam ettiklerini belirtti.
     Homan, şu ana kadar ulaşıma kapalı köy yolu bilgisi almadıklarına dikkati çekerek, Köy yollarının ulaşıma kapanmaması için 4 ekip oluşturduk. Oluşturduğumuz ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Ancak kar yağışının devam etmesi bazı yerlerde çalışmaları güçleştiriyor. Buna rağmen ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Var gücümüzle halkımızın sağlıklı bir şekilde ulaşımını sağlamaya çalışıyoruz dedi.
     Kar nedeniyle Mardin Belediyesince oluşturulan 116 kişilik ekip 10 araç ile kaldırım ve yollarda kar temizleme çalışması yapıyor.
     Buzlanmaya karşı da yollarda tuzlama çalışması yapan ekiplerin gayreti ile trafik akışı kesintiye uğramadı. Ekiplerin yollarda biriken karları temizlemesinin ardından ana yollarda da tuzlama çalışması yapılıyor.
     Öte yandan meteoroloji yetkilileri kar yağışının önümüzdeki günlerde etkisini artıracağını belirterek bu konuda vatandaşları uyardı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardinde etkili olan kar yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER