Manisa Ticaret ve Sanayi Odası meclis

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısı


MANİSA (A.A) - Manisa Ticaret ve Sanayi Odasının temmuz ayı olağan meclis toplantısı meclis başkanı Tezcan Ödemiş Başkanlığında meclis salonunda yapıldı.
     Oda Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, işsizliğin yüzde 9 seviyelerinde seyrettiğini, enflasyonun beklentiler düzeyinde gerçekleştiğini vurguladı.
     Koşmaz, İhracatımız 28 aydır azar azar da olsa sürekli artıyor. Nitekim en son 12,2 milyar dolarla en yüksek rakamımızı elde etmiş olduk. Bu arada ithalatımızda yüzde 5 civarında azalma var, 20,4 milyar dolar ihracat gerçekleşti. Bunlar ülkemizin ekonomisinde çok iyiye gidilmese de iyiye gitme çabalarının var olduğunu göstergesi. Ekonomiyi yönetenlerin olsun, özel sektörün olsun ekonominin bütün oyuncularının gayretleri ile ortaya bir şeylerin çıktığını görüyoruz dedi.
     İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ülkenin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında Manisada faaliyet gösteren 22 firma olduğunu ifade eden Koşmaz, Bunlardan 8i odamıza kayıtlı firmalar, diğerlerinin merkezleri başka yerde olmasına rağmen üretimlerini tamamen veya çoğunlukla şehrimizde yapan firmalar. Bu firmalarımıza tebrik mesajlarımızı ilettik dedi.
     Toplantıda Manisa TSO ile Çinin Yiwu şehri Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeş oda protokolünün imzalanması oy birliği ile kabul edildi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Manisa Ticaret ve Sanayi Odası meclis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER