Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız:

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız: Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıçın katılacağı konferansın Türkiyede yaşayan herkese önemli mesajlar vereceğini düşünüyoruz


MANİSA (A.A) - Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıçın cuma günü düzenleyecekleri konferansa konuşmacı olarak katılacağını belirtti.
     Balkız, Manisa Barosunda düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Mahkeme Başkanlarını Manisa ile Buluşturma projesi kapsamında, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıçın 29 Mart 2013 Cuma günü düzenleyecekleri konferansa katılacağını bildirdi.
     Yeni anayasa çalışmalarının sürdüğü dönemde Kılıçın Manisada Anayasadaki Haklar ve Hürriyetler konulu konferansta görüşlerini açıklamasının önemine dikkati çeken Balkız, şunları söyledi:
     Her siyasi partiden 3er milletvekilinin görevlendirilmesiyle oluşan TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, henüz çok az sayıda madde üzerinde uzlaşabildi. Siyasi partilerin pek çok maddede çekinceleri ve olmazsa olmaz niteliğinde ön şartları var. Böyle bir çalışma düzeni içinde uzlaşma komisyonunun sivil iradeyle bir Anayasa çalışmasını tamamlaması mümkün gözükmüyor. İktidar Partisi de Anayasa Uzlaştırma Komisyonu çalışmalarına 2013 Mart ayına kadar süre verdiğini ve bu süre sonunda Anayasanın tümü üzerinde uzlaşma sağlanamazsa kendi Anayasa tekliflerini getireceğini söylüyor. Bu kritik eşikte Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıçın katılacağı konferansın Türkiyede yaşayan herkese önemli mesajlar vereceğini düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER