Manisaya Planetaryum ve Gözlemevi yapılacak

Manisaya Planetaryum ve Gözlemevi yapılacak


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından hayata geçirilen 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında, Planetaryum ve Gözlemevinin Manisa Fen Lisesi bahçesine yapılacağı açıklandı.
     Manisa Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına, Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Fen Lisesi Müdürü Tayif Çekim, 251 Bin Dev Öğrenci İl Proje Kurulu öğrencileri katıldı.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisalı dev öğrencilerin öncülüğünde yürütülen 251 bin dev öğrenci projesi kapsamında öğrencilerin gerçekleştirecekleri Manisadaki 3. büyük projenin tanıtımı amacıyla toplandıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Salihlide planetaryum ve gözlem evi, Akhisarda 3 bin kişilik amfi tiyatro konusunda toplantılar yapmıştık. Salihlide inşaat devam ediyor. Akhisarda da kısa bir süre sonra temel atma töreni olacak. Akhisardaki ihale bitti. Manisa merkezde yapılacak olan planetaryum ve gözlemevi projesi üç bölümden oluşuyor. Planetaryum, gözlem evi ve 150 kişilik toplantı salonu yapılacak.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise güzel, anlamlı bir yere anlamlı bir eser kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.
     251 bin dev öğrenciyi temsilen toplantıya katılan öğrencilerden Ülfet Işık, Gözlem evi Manisa Fen Lisesi bahçesine yapılacak ve yaklaşık 800 bin TLye mal olacak. İnşaat 450 metre kare alana yapılacak. Proje içerisinde planetaryum, gözlem evi ve 150 kişilik konferans salonu olacak. Eylül ayının son haftasında veya ekim ayının ilk haftasında temel atma töreni yapılacak inşaatın tahmini süresi 6 ay olarak hesaplanıyor dedi.
     Manisaya yapılacak eseri belirlemek için, öğrenciler arasında yapılan ankette 21 bin 94 oy kullanıldığı ve 8 bin 310 öğrencinin planetaryumu tercih ettiği belirtildi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Manisaya Planetaryum ve Gözlemevi yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER