Manisada toplu temel atma töreni

Manisada toplu temel atma töreni -Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu: -Türkiyenin yıldızı parlak. 21. yüzyıl Türkiyenin yüzyılı olacaktır -Türkiye, bölünmüş yolları, sağlık sistemindeki gelişimleriyle dünya ülkeleri tarafın


MANİSA (A.A) - Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiyenin yıldızı parlak. 21. yüzyıl Türkiyenin yüzyılı olacaktır dedi.
     Bakan Eroğlu, Manisa Atatürk Spor Salonunda düzenlenen toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiyenin AK Parti iktidarı döneminde önemli mesafeler aldığını, ülkenin çok değiştiğini belirtti.
     Türkiyenin, IMF başkanlarını devlet gibi karşıladığı bir dönemden IMFye olan borcunu bir kalemde ödeyebilecek döneme geldiğini vurgulayan Eroğlu, Türkiyenin yıldızı parlak. 21. yüzyıl Türkiyenin yüzyılı olacaktır dedi.
     Türkiyenin şantiyeye çevrildiğini, sadece kendi bakanlığına ait ülke genelinde 4 binden fazla şantiyenin bulunduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, Türkiye, bölünmüş yolları, sağlık sistemindeki gelişimleriyle dünya ülkeleri tarafından da örnek alınan bir ülke haline geldi. Geçmişte hizmetlerin yapılamamasında hortum ve vurgunlar önemli yer teşkil ediyordu. Bir taraftan ilaç vurgunu, bir taraftan banka vurgunu. Neticede sizlere hizmet gelemiyordu. Bu paralar, milletimizin cebinden çıkan paralarla geri ödeniyordu diye konuştu.
     Salona asılan Sular imparatoru teşekkürler afişinden rahatsız olduğunu belirten Eroğlu, sadece DSİnin 226sı baraj olmak üzere toplam 1128 tesis açtığını, 49 kente su götürdüklerini ifade etti.
    
     -Küçük bir tesisin temel atımına bile bakanlar kurulu gelirdi-
    
     Bakan Eroğlu şöyle konuştu:
     Eskiden küçük bir göletin açılışına başbakanlar giderdi. Biz artık toplu temel atıp, toplu açılış yapıyoruz. Küçük bir tesisin temel atımına bile bakanlar kurulu gelirdi. 111 tesisi Başbakanımız Ankaradan tek düğme basarak gerçekleştirdi. Türkiyede muazzam bir seferberlik başlattık.
     Hükümetimiz Manisaya çok büyük önem veriyor. Burada yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Burası verimli topraklar. Buraya hizmet etmek bizim boynumuz borcu. 29 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk. 16 adet otomatik meteoroloji istasyonu kurduk. Manisada eğitim kalitesi çok arttı. Eğitimde de refahı yakaladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bizimle yarışıyor. 2002 yılında Manisada 76 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, 2003ten günümüze 274 kilometre bölünmüş yol yapıldı. İzmiri, Manisaya yaklaştırdık. 390 milyon lira yatırım yapmış, TOKİ destan yazmış, büyük kısmı tamamlanmış.
     Manisada yapılması planlanan 40 gölete, muhtarlardan gelen talep doğrultusunda 6 tane daha ek yapacaklarını dile getiren Bakan Eroğlu, bugün temeli atılacak 6 tesisle 73 bin dekarlık alanın sulanacağını, bu tesislerin maliyetinin 57 milyon lira olduğunu kaydetti.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise iktidarlarının, şehirlerin kalkınmasının yanında kırsal kalkınmayı da önemsediğini, el ve gönül birliği ile Manisayı daha ileriye taşıyacaklarını ifade etti.
     Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, yüklenici firma yetkilileriyle tesislerin bitirme tarihi konusunda pazarlık yaptı. Bakan Eroğlu, tesislerin 2013 yılında bitirilmesini istediklerini söyledi.
     Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, görüntülü canlı bağlantı ile Gördes Sol Sahil Sulaması, Kula Çelengöz Göleti, Kula Bebekli Göleti, Selendi Ayanlar Göleti, Kırkağaç Aydıncık Göleti ve Alaşehir Kavaklı Göletinin temelini butona basarak attı.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Manisada toplu temel atma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER