Manisada su taşkını

Manisada su taşkını -Gediz Nehrinin son dönemdeki yağışlar nedeniyle taşmasıyla, çoğu üzüm bağlarından oluşan yaklaşık 40 bin dönüm tarım arazisi su altında kaldı


MANİSA (A.A) - Manisada, Gediz Nehrinin son dönemdeki yağışlar nedeniyle taşmasıyla, çoğu üzüm bağlarından oluşan yaklaşık 40 bin dönüm tarım arazisinin su altında kaldığı bildirildi.
     Manisa Ziraat Odası Meclis Başkan Vekili Elçin Özyörük, AA muhabirine, bu ay içinde etkili olan yağışlar nedeniyle Gediz Nehrinin debisinin arttığını ve su taşkınlarının meydana geldiğini söyledi.
     Taşkınlar nedeniyle yaklaşık 40 bin dönüm tarım arazisinin su altında kaldığını belirten Özyörük, şunları söyledi:
     Şu an Manisada üzüm bağlarında budama ve dolama mevsimidir. Ancak aşırı yağışlar nedeniyle taşan Gediz nehrinin suları altında kalan bağlara, çiftçilerimiz giremiyor. Su altındaki arazilerin yaklaşık yüzde 40lık kısmı, üzüm bağlarından oluşuyor. Bu durumun, rekolteyi olumsuz etkileyeceğinden korkuyoruz.
     Elçin Özyörük, Nif Çayının taşması sonucu Aşağı Çobanisa ile Hamzabeyli ve Hacıhaliller beldelerini birbirine bağlayan yolun 1 gün süreyle kapalı kaldığına değinerek, Gediz Nehri ve Nif Çayı yataklarının ıslah çalışmasının, bir an önce tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi.
     Aşağı Çobanisa Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Uğur Akay da Nif Çayının bu yıl içerisinde temizlenmiş olmasına rağmen ilk yağmurda yeniden yatağı dışına taştığını öne sürerek, Ovamız, sular altında kaldı. Ayrıca suyla birlikte gelen pislikler yüzünden de muzdarip durumdayız. Arazilerimiz naylon ve toprakla doldu. Arazimiz, nasıl ve kim tarafından temizlenecek bilmiyoruz. Üzüm bağlarımız, tarlalarımız Nif Çayının bıraktığı toprak altında kaldı. Devletten yardım bekliyoruz dedi.
     Bölgedeki su kaynaklarının yağışlardan olumlu etkilendiğini belirten DSİ 22. Şube Müdürü Bilgin Telek ise Demirköprü Barajında doluluk oranının yüzde 78, Afşar Barajında yüzde 84, Marmara Gölünde yüzde 78, Sevişler Barajında yüzde 100 ve Gördes Barajında yüzde 30 olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Manisada su taşkını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER