Manisada mobil hastane denendi

Manisada mobil hastane denendi -Afet durumlarında kullanılmak üzere Manisada bulunan mobil hastane yapılan tatbikatla denendi


MANİSA (A.A) - Manisa İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmiş olan şişirilebilir çadır özellikteki mobil hastane, yapılan tatbikatla denendi.
     Merkez ilçeye bağlı Muradiye beldesinde eski TEKEL tütün depolarında yapılan tatbikatta, afetlerde kullanılmak üzere Manisa İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen şişirilebilir çadır özellikteki 8 parçadan oluşan ve 70 yatak kapasiteli tam donanımlı mobil hastanenin kurulumu yapıldı.
     Manisa AFAD ve UMKE ekibinin katıldığı tatbikatı, Vali Halil İbrahim Daşöz de izledi.
     İl Sağlık Müdürü Durdu Mehmet Köş, tatbikat sırasında Vali Daşöze yaptığı bilgilendirmede, şişirilebilir çadır şeklindeki 8 parçadan oluşan hastanenin 70 yatak kapasiteli olduğunu ve bünyesinde ameliyathane, yoğun bakım ve acil müdahale üniteleri, doğumlar için 4 küvöz, 1 bebek tedavi yatağı ile laboratuvarını barındırdığını söyledi.
     Mobil hastaneyi gezen Daşöz, tatbikat alanında Telsiz Radyo Amtörleri Cemiyeti (TRAC) Manisa Şubesinin kurduğu haberleşme ünitesi hakkında da şube başkanı Mehmet Kayadan bilgi aldı.
     Daşöz, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, mobil çadır hastanenin, oluşabilecek afet durumlarında kullanılmak üzere Manisaya tahsis edildiğini belirterek, hastanenin her 2 yılda bir düzenlenen tatbikatlarla son durumunun ele alındığını ve varsa eksikliklerinin giderildiğini ifade etti.
     Türkiyede bu hastanelerden 6 adet mevcut olduğunu hatırlatan Daşöz, Burada hem AFAD teşkilatımız hem de UMKEnin elemanlarını müştereken çalışırken gördük. Bizim il olarak topyekün bu konudaki tüm ilgili birimlerin, kurumlarımızın tam bir işbirliği ve koordinasyon içerisinde gerekli alt yapıları hazırlayarak, önceden sağlıklı planlama yapılarak, ekipleri hazır tutarak bu mücadeleyi sürdürmemiz lazım dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisada mobil hastane denendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER