Manisada Mesir Tekvando Şampiyonası düzenlenecek

Manisada Mesir Tekvando Şampiyonası düzenlenecek


MANİSA (A.A) - Manisada 1. Mesir Tekvando Şampiyonasının düzenleneceği bildirildi.
     Milli Takım antrenörlerinden Süleyman Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 22-24 Martta 1. Mesir Tekvando Şampiyonasının düzenleneceği kaydetti.
     Şampiyonaya 17 ilden 34 kulübün müracaat ettiğini belirten Başar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Toplam sporcu sayımız 300ü aşmak üzere. Müsabakalar sonucunda Manisadaki tekvandoyu bir adım daha ileriye götürmek amacındayız. Türkiye Tekvando Federasyonu ve Spor Genel Müdürümüzden söz aldık. Bu yıl bölgesel bazda düzenlediğimiz şampiyonayı önümüzdeki yıl uluslararası düzeyde yapmayı planlıyoruz. Gelecek yıl düzenlemeyi planladığımız uluslararası şampiyonaya Türk Milli Takımının da kafilesiyle katılması düşünülüyor. Düzenlenen bu şampiyona bir ilk olacak.
     Dünya Olimpiyat Komitesinin aldığı bir karar neticesinde güreş olimpiyatlara katılamıyor. Bütün gözler şimdi tekvandoya çevrilmiş durumda. Son alınan 4 madalyadan bir altın ve 1 gümüş olmak üzere 2si tekvandodan çıktı. Manisa tekvandosu da bundan payını almak istiyor. Manisada futboldan sonra en çok lisanslı sporcu sayısı tekvando dalındadır.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisada Mesir Tekvando Şampiyonası düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER