Manisada 254 bin 768 öğrenci ders

Manisada 254 bin 768 öğrenci ders başı yaptı


MANİSA (A.A) - Manisada 254 bin 768 öğrenci ders başı yaptı.
     Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenk konuldu.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, törenin ardından Mesir İlköğretim Okulu müdür ve öğrencilerini makamında ağırlayarak öğrencilere kitap hediye etti.
     Çağatay Uluçay İlköğretim Okulunda yapılan törene katılan Vali Daşöz, burada yaptığı konuşmada, il genelindeki 1114 okulda, toplam 254 bin 768 öğrenci ile 13 bin 965 öğretmenin ders başı yaptığını söyledi.
     Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yeniden düzenlenen ve pek çok yeniliği içeren 4+4+4 eğitim sisteminin de bugün başladığını hatırlatan Vali Daşöz, şunları söyledi:
     Öğrencileri özlemişiz, yeni eğitim yılımız bugün başlıyor. Manisada öğrenci sayımız 251 binden 254 binlere ulaştı. Ülkemizde 17 milyon öğrenci 800 bin öğretmenimiz yeni öğretim yılına başlıyor. Rakamlar küçük gibi görünüyor ama birçok ülkenin nüfusundan büyük. Nüfusu 17 milyonun altında olan o kadar ülke var. Çocuklarımızın geleceği ülkemizin geleceği, hepimizin birinci görevi çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak, onların en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak.
     Geçen yıl başlayan 251 Bin Dev Öğrenci Projesinin bu yılda devam edeceğini söyleyen Vali Daşöz, ilk tanıtma ve anlatmanın yapıldığını, bu yıl çok daha fazla projenin hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti.
     Yapılan konuşmaların ardından Çağatay Uluçay İlköğretim Okulu bahçesine yapılan 24 derslikli ek binanın da açılışı Vali Daşöz ve öğrenciler tarafından yapıldı.
     Vali Daşöz, ek bina açılışı sonrasında sınıfları gezerek, bir sınıfta yazı tahtasına el yazısıyla Sizi Seviyoruz, Size Güveniyoruz yazdı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisada 254 bin 768 öğrenci ders Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER