Maltepede Tele destek hizmeti başladı

Maltepede Tele destek hizmeti başladı


İSTANBUL (A.A) - Maltepe Belediyesi, 75 yaş üzeri kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara yakından hizmet vermek için Tele destek hizmeti başlattı.
     Belediyeden yapılan açıklamada, belediyenin hayata geçirdiği, projesi Altın Kart projesi kapsamında başlatılan hizmet sayesinde sabit telefon hattına bağlanan bir cihazla ihtiyaç sahiplerinin tek tuşla çağrı merkezine bağlanabileceği ve merkezle sesli görüşme yapabileceği belirtildi.
     Tele Destek hizmeti ile ihtiyaçlarını en hızlı şekilde giderecek olan vatandaşların acil durumlarda konuşamayacak durumda olsa dahi yardım alabilmeleri için tek tuşa basmalarının yeterli olacağı ifade edilen açıklamada, sistemde butona basıldığında adres ve konum bilgilerinin merkeze ulaşacağı ve hastayı sakinleştirmeye yönelik sözlü bilgilendirme de yapılacağı kaydedildi.
     Açıklamada, kol saati büyüklüğünde kablosuz çağrı aparatı bulunan cihazın harekette serbestlik sağladığı belirtilerek, böylece cihazın yanına ulaşılamadığı durumlarda da hizmet devamlılığının sağlanmış olacağı belirtildi.
     Kendi pili bulunan cihazın elektrik kesilse dahi 30-35 saat çalışmaya devam edeceği vurgulanan açıklamada, kendi pili bulunan kablosuz çağrı butonunun da 10 bin çağrı yapılmasına imkan tanıdığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Filiz Kınık
<< Önceki Haber Maltepede Tele destek hizmeti başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER