Malkara yem fabrikasının geleceği tartışılıyor

Malkara yem fabrikasının geleceği tartışılıyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Malkara merkez ilçe ve köylerindeki muhtarlar, Tekirdağın büyükşehir belediyesi olması durumunda, bünyesine geçecek olan yem fabrikasına çözüm bulmak için toplandı.
     Malkara Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çolak, toplantıda yaptığı konuşmada, damla damla topladıkları sütlerle yaptırdıkları yem fabrikasının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine geçmesinin gündemde olduğunu belirtti.
     Çolak, kendi fabrikalarının işletmesinin büyükşehirin eline geçmesine izin vermeyeceklerini belirterek, Gerekirse, Malkara köylülerini fabrika önüne yığar, iktidarın, milletvekillerinin dikkatini çekeriz. Malkaralılara, süt üreticilerine, köylüye ait olan bu yerin Tekirdağ büyükşehir bünyesine gitmesini kabul edemeyiz diye konuştu.
     Malkara Ziraat Odası Başkanı Saim Özden, fabrikanın Trakyada yem fiyatlarında denge unsuru olduğunu ifade ederek, başka kişilerin eline geçmesi durumunda yem fiyatlarının çok yükseleceğini ve bölgede hayvancılığın biteceğini ileri sürdü.
     Toplantı da, avukat, danışman ve üretici birliklerinden oluşan bir komisyon kurularak araştırma yapılmasına ve konuya çözüm bulunmasına karar verildi.
    
     Muhabir: Alper Eral/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Malkara yem fabrikasının geleceği tartışılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER