Malkarada Av Turizmi Projesi

Malkarada Av Turizmi Projesi -Malkara Avcılar Derneği Başkanı Akçay: -Bölgeyi av turizmine açmak istiyoruz


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağın Malkara Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay, bölgedeki Korudağ mevkisini av turizmine açmak istediklerini söyledi.
     Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Haliç köyü mevkisinde avcılar için bir av köşkü yaptırdıklarını belirterek, bir dönümlük alanda yapılan köşkün yerli ve yabancı avcılara açık olduğunu kaydetti.
     Korudağ mevkisini av turizmine açmak istediklerini belirten Akçay, Bölgeyi av turizmine açmak istiyoruz. Yerli ve yabancı avcılarla bölgede sürek avları yaparak ülkeye döviz kazandırmak istiyoruz. Bunun için de yetkili mercilerden destek bekliyoruz diye konuştu.
    
     -Yaban domuzları ekili arazilere ciddi zarar veriyor-
    
     Bölgedeki yaban domuzlarının köylere kadar indiğini anlatan Akçay, domuzların tarım arazilerine zarar vermesi nedeniyle sürek avları düzenlediklerini vurguladı.
     Akçay, şunları kaydetti:
     Yaban domuzları dağ köylerinden ova köylerine kadar, ilçenin yanına kadar iniyorlar. Üreticinin ektiği buğday, ayçiçeği, mısır ve sebzelere zarar veriyorlar. Bu yaban domuzları da yılda iki kez üreme yapıyor ve 16 yavru doğurabiliyor. Çok çabuk çoğalıyorlar ve üreticiye, çiftçiye, ülke ekonomisine büyük zararlar veriyorlar. Trakyada yaban domuzlarının verdiği zarar maddi olarak milyonlarca lirayı bulmaktadır.
     Akçay, her hafta sonu sürek avına çıktıklarını belirterek, ağıllarındaki hayvanlarını aç kurtların saldırısından korumak için avladıkları domuzları köylere yakın yerlere bıraktıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Alper Eral/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Malkarada Av Turizmi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER