Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda:

Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda: Bayramlar, huzur, barış ve kardeşlik demek


BATMAN (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bayramların huzur, barış ve kardeşlik demek olduğunu söyledi.
     Eşi Esra Şimşek ile Batmana gelen Maliye Bakanı Şimşek, Kültür Mahallesinde ağabeyi Ahmet Şimşekin evini ziyaret etti. Yengesi Fasla Şimşek ve ağabeyi ile bayramlaşan Bakan Şimşek, ikram edilen üzüm ile ilgili olarak Bakın bu üzüm rahmetli babamın son ektiği bağın üzümü. İsmi de mazrona. Tadı çok güzel, bu son ürün diye konuştu.
     Beşiri ilçesinde Kimse Yok mu Derneğince düzenlenen törene katılan Şimşek, bugün muazzam bir yakınlaşmanın söz konusu olduğunu, Avrupadan Türkiyenin dört bir yanından gelenlerin Batmanın ücra bir köşesinde Beşiride bir araya geldiklerini belirtti.
    
     -Kürtçe bayramlarını kutladı-
    
     Dernek yöneticilerini kutlayan Şimşek, Kürtçe, Hepinizin bayramı kutlu olsun. Baş göz üstüne geldiniz. Allah sizden razı olsun dedi.
     Bu tür yakınlaşmaların, bir araya gelmelerin kardeşliği güçlendirdiğini, ülkede birlik ve beraberliği çok daha iyi noktaya getirdiğini dile getiren Şimşek, şöyle konuştu:
     Bayramlar huzur, barış ve kardeşlik demek. Hele Kurban Bayramı daha çok yakınlaşma demek. Bu gün Kimse Yok mu Derneği bu güzel yakınlaşmaya vesile oldu. Burada esas olan ülkenin dört bir yanından bine yakın iş adamımızın gönül dostunun burada olması, bizim için mutluluk kaynağıdır.
     Eşi Esra Şimşek ile yardım paketlerini dağıtan Şimşek, İlçe Jandarma Karakolunu ziyaret ederek, askerlerle sohbet etti. Askerlere seslenen Şimşek, millet olarak yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
     Bizler de sizler için duacıyız ve sizler için ne gerekiyorsa destek olmaya devam edeceğiz diyen Şimşek, daha sonra Batmanda Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER