Malatyalı sanayiciye düşük faizli kredi imkanı

Malatyalı sanayiciye düşük faizli kredi imkanı -Malatya Valiliği, MTSO ve Halk Bankası arasında sanayicinin yararlanması için düşük faizli kredi protokolü imzalandı


MALATYA (A.A) - Malatya Valiliği, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Halk Bankası arasında düşük faizli kredi protokolü imzalandı.
     Valilik makamında düzenlenen kredi protokolü töreninde konuşan Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesindeki 260ın üzerinde tesisin bu kredi imkanından yararlanabileceğini ifade etti.
     Enerji verimliliğini teşvik etmek amacıyla yapılan protokolün uygun koşullarda kredi imkanı sağladığını dile getiren Saran, şöyle konuştu:
     Bir taraftan Türkiye yeni enerji kaynaklarını değerlendirirken diğer taraftan, hali hazırdaki enerjisinin verimli ve tasarruflu kullanılması yönünde tedbirler alması gerekiyor. Enerji verimliliğinin teşvik edilmesi amacıyla Halk Bankasıyla organize sanayi bölgelerimiz arasında bir protokol düzenliyoruz. Bu protokol çerçevesinde tesislerinde enerjiyi verimli olarak kullanacak sanayicilerimize, iş adamlarımıza normal hadlere, oranlara göre daha düşük oranlı kredi sağlanacak. Halk Bankası tarafından 4,75 oranında kullanılan kredi 1 puan eksiyle 3,75 oranında kullandırılacak. Komisyon oranı da yüzde 2den yüzde 1e indirilecek. Bu çok ciddi bir avantaj.
     Saranın konuşmasının ardından Saran ile MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Halk Bankası Bölge Müdürü Menderes Cihaner protokolü imzaladı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyalı sanayiciye düşük faizli kredi imkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER