Malatya PMYOda mezuniyet töreni düzenlendi

Malatya PMYOda mezuniyet töreni düzenlendi -Vali Saran: Sizlerin millete sunacağınız emniyet hizmeti bir lütuf değil, hizmeti alacak insanlar için bir haktır


MALATYA (A.A) - Malatya Polis Meslek Yüksekokulundan (PMYO) mezun olan 197 polis adayı, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
     Malatya Valisi Ulvi Saran, PMYO futbol sahasındaki mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, polis adaylarının kutsal bir görevi üstleneceğini belirtti. Malatya PMYOda bugün 197 polis adayını toplumsal göreve uğurlamak üzere bir arada bulunduklarını ifade eden Saran, Sizler bugün görev yerlerinize ayrılmadan önce hatırınızdan çıkarmamanız gereken bir iki noktaya değinmek istiyorum dedi.
     Vali Saran, Şu anda yaptığınız aslında bir hizmet sözleşmesidir. Bu sözleşmenin bir tarafında siz varsınız, diğer tarafında Türk milleti var. Türk milletinin huzur ve asayişinin temininde, can güvenliğinin sağlanmasında, Türk milleti adına asayiş hizmetini yerine getirmek üzere bu sözleşmeyi imzalıyorsunuz. Sizlerin millete sunacağınız emniyet hizmeti bir lütuf değil, hizmeti alacak insanlar için bir haktır. Sizler için de bir görevdir. Aynı zamanda imzalamak üzere toplandığınız sözleşmenizin gereği getirilen bir hükümlülüktür. Dolayısıyla görev hayatınızın her aşamasında üstlendiğiniz bu görevi ve bu görevin size getirdiği yükümlülüğü gözden uzak tutmamak ve hassasiyetle yerine getirmek durumundasınız diye konuştu.
     Saran, Sizleri yetiştiren anne ve babaları kutluyorum. Ağır bir sorumlulukla karşı karşıyasınız. İnsanların gece rahat uyuması sizin uyumamanızla, onların güvenliğinin tesisi sizin terlemeniz, yorulmanızla sağlanabilir ifadelerini kullandı.
     Malatya PMYO Müdürü İbrahim Azcan da polis adaylarına, insan hakları konusunda duyarlı olmalarını öğütledi. PMYOnun 10. dönem mezunlarını emniyet teşkilatına kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Azcan, halkın beklenti, ihtiyaç ve taleplerini, bireysel özgürlük alanlarını daraltmadan, kamu güvenlik politikalarının oluşumuna ve uygulamasına pozitif anlamda katkı sağlamak için çok büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.
     Azcan, Bizlere düşen görev ata mirası olan vatanımızı, milli birlik ve beraberliğimizi korumaktır. Polisine güvenen ve polisiyle bütünleşen yüce Türk milletine şükranlarımı arz ediyorum dedi.
     PMYOnun kapasitesinin bin kişiye çıkarılması için gerekli kaynağın da sağlandığını belirten Azcan, projesi ve ihalesi tamamlandıktan sonra binanın inşaatına başlanacağını ifade etti.
     Konuşmaların ardından, okuldan dereceyle mezun olan 10 polis adayına çeşitli hediyeler verildi. Geçiş töreninin ardından kep atan polis adayları, mezuniyet sevinçlerini arkadaşları ve aileleriyle paylaştı.
     Mezuniyet törenine, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Erdim, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ve polis adaylarının aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya PMYOda mezuniyet töreni düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER