Malatya Müftülüğü, şehitliğin önemini anlatacak

Malatya Müftülüğü, şehitliğin önemini anlatacak -Cuma namazında Malatyadaki camilerde okunması planlanan hutbede, Vatan sevgisinin; din, iman, namus, şehitliğin de bir tevhit ruhu olduğu belirtilecek


MALATYA (A.A) - Cuma namazında Malatyadaki camilerde okunması planlanan Şehitlik ve Gazilik hutbesinde, vatan sevgisinin din, iman ve namus, şehitliğin de bir tevhit ruhu olduğu belirtilecek.
     Malatya Müftülüğü, bu hafta cuma namazında okunacak hutbeyle şehitliğin ve gaziliğin önemini vurgulayacak.
     Din Hizmetleri Uzmanı Fetime Geçicinin hazırladığı hutbede, milletlerin varoluş mücadelesi olarak nitelendirilen savaşlarda şehit veya gazi olmanın bir mümin için en büyük mertebe olduğu belirtildi.
     Şehit ve gazilerin, vatanın ve yüce milletin ebedi varlığı ve bütünlüğünü koruma uğruna yurdun her karış toprağına kanlarını akıtan kahramanlar olarak nitelendirildiği hutbede, Şehitlik bir tevhit ruhudur. Tevhid ise Allahın birliğidir. Bizim bu ruhun büyüklüğünü ölçüp takdir etmeye gücümüz yetmez, kelimelerimiz kafi gelmez ifadelerine yer verildi.
     Ayet ve hadislerle şehitlik ve gaziliğin öneminin anlatıldığı hutbede, şunlar kaydedildi:
     Kendi din ve mukaddesatına sahip çıkmak insanlık için çok önemli bir başarıdır. Bu başarının farkında olan milletimiz dinine verdiği önemi aynı zamanda bayrağına da vermiş, onu sevmiş, sevdirmiş ve benimsetmiştir. Bayrağa duyduğu bu sevgide birlik, beraberlik ve kardeşliği barındırmıştır. Zira tevhit gerçek kardeşliğin teminatıdır. Kuran-ı Kerim bunu şöyle ifade eder: Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allaha karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin. Bu ruh ve kardeşlik devam ettikçe de birlik ve beraberliğimiz güçlenecektir. Özellikle bugünlerde buna çok ihtiyacımız var. Kardeşliğimizin dinamikleri şuuru üzerinde durmalı, bu vatanda huzurlu günlerimizin müsebbibi olan şehitlerimiz ve gazilerimizi devamlı gündemimizde tutmalıyız. Birliğimizi bozmaya çalışan fitne ve fitnecilerin her türlü oyunlarına ve provokasyonlarına karşı uyanık olmak, ne iş yaparsak yapalım hepimizin görevi olmalıdır.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya Müftülüğü, şehitliğin önemini anlatacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER