Malatya Kent Konseyi Genel Kurulu gerçekleştirildi

Malatya Kent Konseyi Genel Kurulu gerçekleştirildi -Belediye Başkanı Çakır: -Çıkan ana fikre baktığımızda, mevcut devlet hastanesinin kaldırılmasının o bölgede bir ihtiyaç doğuracağıdır


MALATYA (A.A) - Malatya Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı.
     İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yapılan toplantıda, kentte yapımı süren Devlet Hastanesi ve Kuzey Çevre Yolunun durumu görüşüldü.
     Çakır, TOKİ tarafından yapımı süren 600 yataklı yeni Devlet Hastanesiyle ilgili belirtilen her fikre saygı duyduklarını ifade ederek, Sağlık Bakanlığına ait hastanelerin alanlarının TOKİye devredilerek yeni hastane yapılması kararlaştırıldı. Malatyada da yapılan fizibilite çalışmalarıyla böyle bir proje yapıldı. Elbette hastanenin yapıldığı yer farklı bir yer olabilirdi. Ancak konuşmacıların ortak temas ettiği nokta merkezin dışında hastane olmaz. Devlet Hastanesinin yerinde kalmasının ana fikirlerinden bir tanesi de vatandaşın acil durumlarda hastaneye hızlı biçimde ulaşması. Çıkan ana fikre baktığımızda, mevcut devlet hastanesinin kaldırılmasının o bölgede bir ihtiyaç doğuracağıdır diye konuştu.
     Toplantının ikinci gündem maddesi olan Kuzey Çevre Yoluna da değinen Çakır, mevcut çevre yolunun şehir içinden geçmesinin trafiği kötü yönde etkilediğini kaydetti. Malatyada çevre yolundan geçen araç sayısı ortalamasının 25 bin olduğuna işaret eden Çakır, bunun 6 bininin direkt geçen araçlar olduğunu söyledi. Çakır, Bu 6 bin aracı buraya kaydırdığınızda bile bu şehir içi trafiği rahatlatacaktır dedi.
     İl Sağlık Müdürü Nail Umayın kentteki hastanelerle ilgili bilgi vermesinin ardından konuşan AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatyayı planlarken sadece kent merkezi olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade etti. Kentle ilgili planlamalar yapılırken çok daha ileriye bakılarak planlamaların yapılması gerektiğini vurgulayan Tüfenkçi, şöyle dedi:
     Bizlerin Melekbaba, Çarmuzu taraflarına da bakarak tek merkezden kurtulmamız lazım. Örneğin, Sağlık Meslek Lisesini de farklı bir alana yapıp şehri dağıtmamız lazım. Mesela oturup diyoruz ki, bu trafik sorunu nasıl çözülecek- Ama siz her şeyi tek hat üzerine yönlendirirseniz, bu sorun çözülmez. Hiçbir kamu kurumunu Malatyanın merkezinin dışına çıkarmayı düşünmezseniz, sorun çözülmez. Malatya büyük şehir olacak diyorsanız bütün il sınırlarını düşünmeniz lazım. Bugün Arapgire, Pütürgeye, Doğanşehire Akçadağa modern hastane yapılıyor. Ama bu yeterli değil onlara yaklaşılacak merkezler yapılması lazım. Bizler 10 sene sonrasını konuşuyorsak mutlaka alt merkezler yapmamız lazım. Ufkumuzu bugünkü ihtiyaçlara göre sınırlamamız lazım.
     Malatya Ziraat Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek de, Malatyadaki mevcut hastanelerin yerlerinde kalması konusunda açıklanan beyanlara katıldıklarını belirtti. Çiçek, Yapımı devam eden hastane henüz hizmete açılmamış, inşaatı devam edilmektedir. Önce karar verip inşaata başlıyoruz. Sonra da olabilirliğini tartışıyoruz. Burada bir sıkıntı var gibi, hiç olmazsa büyük şehir olma adına, planlı bir şehir olma adına bundan sonra yapılacak yatırımların bunlar düşünülerek yapılması gerekiyor diye konuştu.
     Bu arada, elektriklerin kesilmesi nedeniyle karanlıkta yapılmak zorunda kalınan toplantıya daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
     Salondaki görevliler, konuşmacıları el feneriyle aydınlatmaya çalıştı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatya Kent Konseyi Genel Kurulu gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER