Malatya Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı

Malatya Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı


MALATYA (A.A) - Malatya Belediyesi kasım ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
     Belediye Başkanı Ahmet Çakırın başkanlığında gerçekleşen belediyedeki toplantıda, gündemden önce Belediye Meclisi bağımsız üyesi Mehmet Moranın kentteki viyadükle ilgili önerisi görüşüldü.
     Viyadüğün, olası bir tehlike durumunda alternatif bir yolla desteklenmesi gerektiğini ifade eden Moran, viyadük yapılmadan önce kullanılan eski yolun yeniden trafiğe açılacak şekilde düzenlenmesini önerdi.
     Moran, ayrıca önerisiyle ilgili söz aldığı Mecliste Belediye Başkanı Çakırın kent ulaşımı için açıkladığı trambus çalışmasıyla ilgili de eleştirilerde bulundu. Moran, projeyi basından ve kamuoyundan öğrendiklerini belirterek, çalışmanın kendilerine daha önce anlatılması gerektiğini savundu.
     Çakır da kent ulaşımı için yaklaşık 1,5 yıldır çalıştıklarını ifade ederek, Metrobüsle ilgili çalışma yaptığımızı söyledik. Bunu bilmeyen varsa ilgisizliktendir dedi.
     Kamuoyunu bilgilendirmek için yaptıkları çalışmayı açıkladıklarını anlatan Çakır, henüz ihaleye girmediklerini belirtti.
     Daha sonra Mecliste gündem maddeleri görüşüldü. 2013 yılı Belediye Bütçesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ele alındı. Belediyenin bütçesinin 2013 yılı için 346 milyon 546 bin lira gelir, 345 milyon 546 bin lira da gider olarak öngörüldüğü kaydedildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER