Malatya İl Özel İdaresi çalışanlarından kan

Malatya İl Özel İdaresi çalışanlarından kan bağışı


MALATYA (A.A) - Malatya İl Özel İdaresi çalışanları, kan bağışında bulundu.
     Türk Kızılayı Malatya Şubesi Kan Merkezinin kan bağışı kampanyasına katılan İl Özel İdaresi çalışanları, bina içerisine kurulan stantlarda kan verdi. Kan Merkezi görevlisi Ferhan Altunbaşak, burada yaptığı açıklamada, üretilemeyen tek ilacın kan olduğu belirterek, kanın kaynağının da sadece insan olduğunu söyledi.
     Kan bağışının önemli bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Altunbaşak, sağlığı yerinde olan tüm vatandaşlardan kan vermelerini istedi. Kan bağışının sebepsiz baş ağrılarını, vücutta kaşıntıları ve uyku problemlerini engellediğini dile getiren Altunbaşak, ayrıca bağışlanan her bir ünite kanla iki kişinin hayatının kurtulabildiğini vurguladı.
     Malatyada vatandaşların her geçen gün daha duyarlı davranarak kan bağışında bulunduğunu anlatan Altunbaşak, merkezin bu yıl 17 bin 500 ünite kan topladığını bildirdi.
     Toplanan kanları Malatyadaki 21 hastanede kan ihtiyacı olan hastalara ulaştırdıklarını belirten Ferhan Altunbaşak, Turgut Özal Tıp Merkezine bu yıl 13 bin 970 ünite kan verdiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya İl Özel İdaresi çalışanlarından kan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER