Malatya İl Genel Meclisi Toplantısı

Malatya İl Genel Meclisi Toplantısı -Meclis, vasfını yitirmiş meraların hayvancılık işletmelerine kiraya verilmesini görüştü


MALATYA (A.A) - Malatya İl Genel Meclisi, vasfını yitirmiş meraların hayvancılık işletmelerine kiraya verilmesini görüştü.
     İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavatanın başkanlığındaki oturumda, Malatya Valiliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, vasfını yitirmiş meraların hayvancılık işletmelerine kiraya verilmesiyle ilgili çalışmaları hakkında Meclis Tarım ve Hayvancılık Komisyonunun hazırladığı rapor okundu.
     Meraların kiraya verilmesinin köylerde huzursuzluk yarattığı bildirilen raporda, kamuoyunda konuşulduğu gibi 49 yıllığına kiralamanın söz konusu olmadığı, kiralamaların 25 yıllığına yapıldığı ifade edildi. Kiralamaların yalnızca vasfını kaybetmiş, ıslah edilmesi gereken alanlar için söz konusu olduğu kaydedildi.
     Raporda, yöre insanının mağdur edilmemesi için köylülere yeteri kadar mera ayrıldıktan sonra ihtiyaç fazlasının kanunlar çerçevesinde kiraya verilmesinin daha uygun olacağı görüşüne yer verildi.
     Naci Şavata, meraların kiralanmasını köyde sadece muhtarın takip etmesinin yeterli olmadığına değinerek, mera kiralamalarını takip etmek için her köyde bir mera komisyonu kurulması gerektiğini belirtti. Şavata, komisyonun kiralamalara ilişkin yaşadıkları sıkıntıları kaymakama veya ilgili vali yardımcılarına bildirmesi gerektiğini söyledi.
     Naci Şavata, Bu kiralamalarda kanuna uymadan ihale yapılıyor. Bu kiralamaların aslında yok hükmünde olması lazım. Ama Yaptık oldu mantığıyla yapıldığı anlaşıldı ki gelen bir genelge ile artık kiralamaların Başbakanlıktan izin almak kaydıyla yapılacağı bildirildi dedi.
     Rapor oy çokluğu ile kabul edildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Malatya İl Genel Meclisi Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER