Malatya Belediyesinin fidan alım ihalesi

Malatya Belediyesinin fidan alım ihalesi -CHP İl Örgütü, ihaleyle ilgili soruşturma açılması için savcılığa başvurdu


MALATYA (A.A) - CHP Malatya İl Örgütü, Malatya Belediyesinin fidan alım ihalesinin soruşturulması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
     İl Başkanı Enver Kiraz, partililerle birlikte geldiği Malatya Adliyesinde, dilekçeyi savcılığa sunduktan sonra basın açıklaması yaptı.
     Konuya ilişkin daha önce de açıklamada bulunduklarını anımsatan Kiraz, Malatyamızın hakkını kimseye yedirmeme adına gerekli soruşturmanın yapılması ve şüpheliler hakkında kamu davası açılması için, Cumhuriyet Savcılığına CHP İl Örgütü adına suç duyurusunda bulunduk dedi.
     Malatya Belediyesinin, 13 Aralık 2011 tarihinde yaptığı ihalede 2 bin 200 adet fidana 1 milyon 800 bin lira ödediğini ileri süren Kiraz, şunları kaydetti:
     Bizler, bu kadar değerli fidanların nerelere dikildiğini bilmiyoruz. Bu fidanlar nerede, Malatyalılar bir görse de gerçekten marifeti neymiş hep birlikte öğrensek- İlimiz dünya kayısı başkenti. Bu yüzden Malatyada en çok kayısı ağacı mevcut. Şu anda bir kayısı ağacı fidanının fiyatı 5-6 TL. 2 bin 200 fidana verilen para ile 400 bine yakın kayısı fidanı alınabilirdi. Bu kayısı fidanları alım gücü olmayan çiftçilerimize dağıtabilirdi.
     (ENS-AY-CC)
<< Önceki Haber Malatya Belediyesinin fidan alım ihalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER