Malatyadaki terör örgütü üyeliği davasında karar

Malatyadaki terör örgütü üyeliği davasında karar -Terör örgütü DHKP/Cye üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 3 sanıktan biri 10 yıl 6 ay, diğeri ise 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi -Diğer sanık ise beraat etti (


MALATYA (A.A) - Malatyada terör örgütü DHKP/Cye üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 3 sanıktan biri 10 yıl 6 ay, diğeri ise 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.
     Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Ali A. ve tutuksuz yargılanan U.A. katıldı. Tutuksuz sanık Erman Çnin katılmadığı duruşmada, sanığın avukatı hazır bulundu.
     Terör örgütü DHKP/Cye üye olduğu ve örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanan Mehmet Ali A, örgüte üye olduğu gerekçesiyle 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.
     Erman Çyi ise örgüt üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum eden mahkeme, diğer sanık U.Anın ise beraatına karar verdi.
     Bu arada, adliye önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi bir grup, sendikanın eski Tunceli Şube Başkanı Mehmet Ali Aya verilen cezayı protesto etti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyadaki terör örgütü üyeliği davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER