Malatyada yapımı devam eden Kuzey Kuşak

Malatyada yapımı devam eden Kuzey Kuşak Yolu -Babuktu Yolu, Kuzey Kuşak Yoluna bağlandı


MALATYA (A.A) - Malatya Belediyesi, Babuktu Deresine menfez yaparak Babuktu Yolunu Kuzey Kuşak Yoluna bağladı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay ve bazı daire müdürleriyle Kuzey Kuşak Yolunda incelemelerde bulundu.
     Yolun şehir mezarlığı ile Çarmuzu arasında kalan bölümünde sürdürülen dolgu çalışmalarının devam ettiğini belirten Çakır, yolun önemli bölümlerinden birinin de Babuktu Deresine menfez yapılması olduğunu ifade etti. Menfezin tamamlandığını bildiren Çakır, 50 metre uzunluğunda bir menfez yapıldığını, üzerinde de yer yer 12-13 metrelik taş duvarla dolgu çalışmasının devam ettiğini kaydetti.
     Daha önce hal binası, şehir mezarlığı yanından başlayarak Kuzey Kuşak Yolunda önemli bir dolgu çalışması yaptıklarını hatırlatan Çakır, şunları kaydetti:
     Bu dolgu çalışması bir yıl sürdü. Yapılan dolgu çalışmasının devamında önemli miktarda hafriyat ve kazı çalışması yapıldı. Bu zor çalışmalardan sonra üçüncü zor bölgemiz de Babuktu Deresi. Burasını da menfezle birlikte tren yoluna kadar bağlamış olacağız. Böylece Kuzey Kuşak Yolundaki en zor bölümleri tamamlayacağız.
     Menfez ve dolgu çalışmasının tamamlanmasıyla Babuktudan gelen yolun Kuzey Kuşak Yoluna bağlandığını bildiren Çakır, Çarmuzudan gelen yolu da hemzemin geçitle Kuzey Kuşak Yoluna bağlayacaklarını belirterek, yolların birbirine bağlanmasıyla trafiğin rahatlayacağını ifade etti.
     Bağlantının yapılmasıyla şehir mezarlığı, hal binası gibi buradaki bütün hizmet gruplarına gelecek araçları bu tarafa kaydırmış olacaklarını kaydeden Çakır, böylelikle çevre yolu, Sıtmapınarı Kavşağı ile İstasyon Kavşağındaki trafik yoğunluğunu Kuzey Kuşak Yoluna aktarmış olacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada yapımı devam eden Kuzey Kuşak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER