Malatyada Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurular

Malatyada Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurular arttı


MALATYA (A.A) - Malatyada Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvuruların bir önceki yıla göre arttığı bildirildi.
     Ticaret İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, geçen yıl Tüketici Sorunları Hakem Heyetine bin 741 kişi başvuru yaptı. Bunların 655i kredi kartları ve tüketici kredisi hakkında şikayette bulunurken, 638 kişi ayakkabı ve konfeksiyon ürünlerinden şikayet etti.
     284 kişi aldığı cep telefonundan kaynaklı sorunlar yüzünden başvuru yaparken, kapıdan satışlar için 131 şikayet geldi. 33 tüketici de aldığı beyaz eşyadan kaynaklı şikayette bulundu.
     Bir önceki yıl ise bin 363 kişi şikayet başvurusu yaptı. Bu şikayetler 751i ayakkabı ve konfeksiyon ürünlerinin yer aldığı ayıplı mal ve hizmetlerden geldi.
     Öte yandan, Malatya Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, karşılaştıkları çeşitli sorunlar için şikayet başvurusu yapacak tüketicilere önerilerde bulundu.
     Düzova, bin 191 lira 52 kuruşun altındaki şikayetlerin Tüketici Sorunları Hakem Heyetine gitmesi gerektiğini belirterek, bu miktarın üstündeki taleplerin ise Tüketici Mahkemelerine iletileceğini söyledi.
     Ali Düzova, tüketicilerin şikayetlerini ilgili hizmeti sunan esnaf odasına da yapabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER