Malatyada temizlik işçisinden ekmek israfı uyarısı

Malatyada temizlik işçisinden ekmek israfı uyarısı -Malatya Belediyesine bağlı Esenlik şirketinin düzenlediği iftar programında bir temizlik işçisi, vatandaşlardan çöpe ekmek atmamalarını istedi


MALATYA (A.A) - Malatyada bir temizlik işçisi ekmek israfına dikkat çekerek, ekmeklerin çöpe atılmaması uyarısında bulundu.
     Esenlik şirketinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket çalışanları iftarda bir araya geldi.
     AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyrazın da katıldığı iftarın ardından bir konuşma yapan Çalık, Esenlik şirketinin Malatyanın yüz akı olduğunu söyledi.
     Şirketin kentin temizliğini de üstlendiğini anımsatan Çalık, Malatyanın tertemiz olmasına vesile olan sizleri saygıyla selamlıyorum. Sizlerle beraber iftar yapmayı gönülden arzu ediyorduk. Allah nasip etti dedi.
     Çalık, işçilerden konuşmak isteyen bir kişi olup olmadığını sordu.
     Söz alan temizlik personeli Ali Akçan, Malatyada çöpe binlerce ekmek atıldığını söyledi. Yiyecek israfının çok fazla olduğunu belirten Akçan, Bu mübarek ayda Malatyada binlerce ekmek çöpe atılmaktadır. Malatyalı olarak kalan ekmekleri çöpe atmayalım. Her gün topladığımız çöpleri boşalttığımız zaman hemen hemen 2-3 tona yakın ekmeğin çöpe atıldığını görüyoruz. Bu durum bizi çok fazla üzmekte. Bu mübarek ayda bu israfa hep beraber karşı durmamız gerekiyor diye konuştu.
     Cemal Akın ise, geri planda çalışan ve hizmet üreten işçilerle birlikte iftar etmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.
     Akın, İslam coğrafyasında çok fazla açlık, yoksulluk ve sıkıntıların yaşandığı bir zamanda Türkiyede israf konusuna, en önemlisi ekmek israfına çok fazla dikkat edilmiyor. Bu mübarek ayda ekmek israfına dikkat edip, bu ayda yardımlaşmayı, kardeşliği ve sevgiyi daha da arttırmalıyız dedi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyada temizlik işçisinden ekmek israfı uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER