Malatyada oyuncak kütüphanesine yoğun ilgi

Malatyada oyuncak kütüphanesine yoğun ilgi -SODES kapsamında açılan oyuncak kütüphanesinden bin 333 çocuk yararlandı -Kütüphanede oyuncaklarla zaman geçiren çocuklar, seçtikleri oyuncakları ödünç alarak evlerine de götürebiliyor


MALATYA (A.A) - Malatyada Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açılan oyuncak kütüphanesi, çocuklardan yoğun ilgi görüyor.
     Malatya Çalışanları Çevre ve Kültür Derneğinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle hazırladığı Gel Oyna, Al Oyna adlı projenin yürütücüsü Okan Tutuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, finansı Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanan çalışmanın Malatya Valiliğinin koordinasyonunda hayata geçirildiğini söyledi.
     SODES kapsamında hazırlanan proje doğrultusunda 28 Nisanda oyuncak kütüphanesi açtıklarını hatırlatan Tutuk, kütüphanenin oyuncaklarla dolu 2 oyun salonu, kitaplık, sinevizyon salonu ve kafeteryadan oluştuğunu anlattı.
     Çocukların oyun salonlarındaki oyuncaklarla ücretsiz oynadığını ifade eden Tutuk, salonların çocukların hijyenik ortamda eğlenmesi için hazırlandığını, ailelerin de bekleme salonlarında çocuklarını bekleyebileceğini kaydetti.
     Başta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında kaydı bulunan ailelerin çocukları olmak üzere tüm çocukların buradan yararlanabildiğini bildiren Tutuk, projenin Gel Oyna kısmının çocukların gelip kütüphanede oyuncaklarla oynaması, Al Oyna kısmının ise ödünç oyuncak alıp evlerinde oynamasını kapsadığını söyledi.
     Tutuk, çocukların ödünç aldığı oyuncağı 10-15 gün evinde oynadıktan sonra geri getirmesi gerektiğini belirterek, Oyuncağı kütüphaneye iade edip başka bir oyuncak ödünç alabiliyor. Bu uygulamamız daha çok Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında kaydı bulunan aileler için dedi.
     28 Nisanda açılan kütüphaneyi, bugüne kadar bin 333 çocuğun ziyaret ettiğini bildiren Tutuk, Veli çocuğunu getirdiği zaman ismini kaydediyoruz. Kaç çocuk beraberinde getiriyorsa onların da yaşlarını, kütüphaneye giriş ve çıkış saatlerini ziyaretçi defterine not alıyoruz diye konuştu.
     Okan Tutuk, 8 Mayısta Battalgazi ilçesine bağlı bir köydeki Karatepe Kadirgölü İlköğretim Okulundan 6 öğrencinin kütüphaneyi ziyaret ettiğini anlatarak, şöyle konuştu:
     Bu çocuklar, öğretmenleriyle gelmişlerdi. Bunlar, taş ve toprak dışında hiçbir oyuncağa sahip olmamışlardı. Bu duruma şaşırdık ve üzüldük. O çocuklarımıza buradan oyuncakları hediyeler şeklinde kendimiz sunduk. Kütüphanede hayvan kostümlerimiz var. Onlara kostümler giydirdik. Fotoğraflarını çektik.
     Oyuncak fiyatlarının yüksek olduğuna değinen Tutuk, çocuklarına oyuncak alamayan aileleri kütüphaneye beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Önder Felek
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Malatyada oyuncak kütüphanesine yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER