Malatyada MÜSİADın yeni hizmet binası açıldı

Malatyada MÜSİADın yeni hizmet binası açıldı


MALATYA (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesinin yeni hizmet binası açıldı.
     Açılışa Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nihat Alkaş ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Reis Topçu da katıldı.
     Alkaş, törende yaptığı konuşmada, iş adamlarına yeni teşvik sistemi ve yatırımlarda devlet tarafından yapılacak destekler hakkında bilgi verdi.
     Yeni teşvik sistemi hazırlanırken başta özel sektör olmak üzere paydaşlarla görüşüldüğünü anlatan Alkaş, Yaklaşık 25 yıllık bir teşvikçi olarak bunu çok rahat söyleyebilirim ki hiçbir dönemde bu dönemde olduğu kadar paydaşlardan görüş alındığını hatırlamıyorum dedi.
     Yeni teşvik sisteminde ithalata bağımlılığın üzerine gidilmesi için stratejik yatırımlara önem verildiğini kaydeden Alkaş, aynı sosyo ekonomik yapıda olmayan illerin aynı destek oranlarına tabi olmalarının haksız rekabete neden olduğunu söyledi.
     Alkaş, illerin 6 bölgeye ayrıldığını hatırlatarak, en az gelişmiş illerin yatırım merkezi haline getirilmesinin hedeflendiğini belirtti.
     Törende, 15 yıllık üyeler, plaketle ödüllendirildi. MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahine plaketini MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Topçu verdi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Malatyada MÜSİADın yeni hizmet binası açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER